2021. 09. 17. Péntek Zsófia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Mozaik 09:05

Külföld

Rendkívüli téli időjárás okoz fennakadásokat Spanyolországban

Már négy ember vesztette életét a spanyolországi ítéletidőben: ketten az utóbbi évtizedek legnagyobb havazása, ketten pedig a Filomena nevű vihar bekövetkező áradások miatt. A rendkívüli téli időjárás miatt zárva tart a madridi nemzetközi repülőtér.

Madridban lényegében megbénult a közlekedés. Le kellett állítani a buszjáratokat, nincs autóforgalom, lezárták a város alagútjait, és nem járnak az elővárosi vonatok sem. Az egyetlen működő közlekedési eszköz a metró, amely emiatt 24 órán keresztül folyamatosan szállít utasokat. A többség gyalog járja az utcákat. Van aki síelve vagy hótalpakon gyorsít a tempón.

A meteorológusok már napokkal korábban figyelmeztettek a szokatlanul kemény tél érkezésére. Az utóbbi 50 év legnagyobb havazását éli át a spanyol főváros. A hóréteg helyenként már 60 centiméteres. Volt ahol a felgyülemlett hó súlya alatt faágak szakadtak a parkoló autókra.

A polgármester arra kért mindenkit, hogy maradjanak otthon, és ne menjen ki az utcára.

A rendkívüli időjárás miatt hétfőn és kedden zárva maradnak az oktatási intézmények, mivel nem lehet garantálni, hogy a diákok biztonságosan eljutnak az iskolákba.

Madridban és a környező autópályákon több mint 1500 ember rekedt az autójában. A katonaság és a tűzoltóság sietett a segítségükre, de nem értek el mindenkihez. Többen hátrahagyták az autójukat és gyalog indultak el a sztrádán a hóesésben.

A havazás az ország közútjai közül 650-et érint, közülük 112 le van zárva. Madrid nemzetközi repülőtere, a Baranjas is megközelíthetetlenné vált. Leállt a légi közlekedés is.

Spanyolország déli részén közben a heves esőzések okoznak komoly gondokat napok óta. Andalúziában egy nő és egy férfi azért halt meg, mert a megáradt folyó elsodorta autójukat.

A rendkívüli időjárási körülmények miatt az állami vasúttársaság, a Renfe több szakaszon sebességkorlátozást vezetett be, és sok járatot törölni kellett Madrid, Kasztília-La Mancha, Valencia, Aragón és Katalónia tartomány egyes vasúti vonalain.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Becsomagolták a Diadalívet

Hiába keresték a Párizsban járó turisták a Diadalívet, azt szerdára csillogó lepellel vonták be. 2021. szeptember 17.

Egy zsinagógát robbantott volna fel egy szír fiú Németországban, letartóztatták

A hatóságok külföldi hírszerzőktől kapták a fülest, hogy valaki a neten egy zsinagóga elleni támadásról chat-el. 2021. szeptember 16.

Nőtt júliusban az afgánok által beadott menedékkérelmek száma az EU-ban

A legtöbb kérelmet még mindig a szírek adják be, de dinamikusan nő az afgán menedékkérők száma. 2021. szeptember 16.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!