2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Rendkívüli téli időjárás okoz fennakadásokat Spanyolországban

Már négy ember vesztette életét a spanyolországi ítéletidőben: ketten az utóbbi évtizedek legnagyobb havazása, ketten pedig a Filomena nevű vihar bekövetkező áradások miatt. A rendkívüli téli időjárás miatt zárva tart a madridi nemzetközi repülőtér.

  • Rendkívüli téli időjárás okoz fennakadásokat Spanyolországban

Madridban lényegében megbénult a közlekedés. Le kellett állítani a buszjáratokat, nincs autóforgalom, lezárták a város alagútjait, és nem járnak az elővárosi vonatok sem. Az egyetlen működő közlekedési eszköz a metró, amely emiatt 24 órán keresztül folyamatosan szállít utasokat. A többség gyalog járja az utcákat. Van aki síelve vagy hótalpakon gyorsít a tempón.

A meteorológusok már napokkal korábban figyelmeztettek a szokatlanul kemény tél érkezésére. Az utóbbi 50 év legnagyobb havazását éli át a spanyol főváros. A hóréteg helyenként már 60 centiméteres. Volt ahol a felgyülemlett hó súlya alatt faágak szakadtak a parkoló autókra.

A polgármester arra kért mindenkit, hogy maradjanak otthon, és ne menjen ki az utcára.

A rendkívüli időjárás miatt hétfőn és kedden zárva maradnak az oktatási intézmények, mivel nem lehet garantálni, hogy a diákok biztonságosan eljutnak az iskolákba.

Madridban és a környező autópályákon több mint 1500 ember rekedt az autójában. A katonaság és a tűzoltóság sietett a segítségükre, de nem értek el mindenkihez. Többen hátrahagyták az autójukat és gyalog indultak el a sztrádán a hóesésben.

A havazás az ország közútjai közül 650-et érint, közülük 112 le van zárva. Madrid nemzetközi repülőtere, a Baranjas is megközelíthetetlenné vált. Leállt a légi közlekedés is.

Spanyolország déli részén közben a heves esőzések okoznak komoly gondokat napok óta. Andalúziában egy nő és egy férfi azért halt meg, mert a megáradt folyó elsodorta autójukat.

A rendkívüli időjárási körülmények miatt az állami vasúttársaság, a Renfe több szakaszon sebességkorlátozást vezetett be, és sok járatot törölni kellett Madrid, Kasztília-La Mancha, Valencia, Aragón és Katalónia tartomány egyes vasúti vonalain.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!