2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Rendkívüli helyzet: ezrek töltötték autójukban az éjszakát

Az Egyesült Államok déli részén több mint 1600 repülőjáratot kellett törölni az időjárás miatt. A szokatlanul hideg a keleti partvidéket is megbénította. Az ítéletidő hat halálos áldozatot is követelt.

Autósok próbálták kiszabadítani a jég fogságából kocsijukat Philadelphiában. „Mindenkinek az autója vagy 5 centi mélyen belefagyott a jégbe” – mondta az egyik autós. De nemcsak a keleti part északi területein, hanem a déli államokban is megbénult a közlekedés a tél miatt. Atlantában halálos áldozatokat is követelt az ítéletidő. Többen közúti balesetben haltak vagy sérültek meg. Egy kamion megcsúszott, majd felborult az országúton. A forgalom gyakorlatilag megbénult a jeges úton. Ezrek töltötték autójukban az éjszakát. „Kezelni kellett volna az utakat, amikor megtudták, hogy hó jön. Először sózni kellett volna, amikor elkezdett esni, majd folytatni, és nem lenne ez a probléma” – szögezte le egy amerikai fuvaros. Georgia állam kormányzója szerint azért nem Atlanta környékére vezényelték a munkagépeket, mert az előrejelzések nyomán az állam déli vidékein számítottak nagyobb hóesésre.

Fennakadások alakultak ki a légiforgalomban is. Kedd óta több mint 1600 járatot kellett törölni. Sok diák nem tudott hazamenni, iskolájuk tornatermében éjszakáztak. „Olyan, mint egy hószünet. Ki gondolta volna, hogy este is az iskolában lesz alvós bulin? Óriási élmény lesz ez a gyerekeknek” – nyilatkozta Matt Rogers iskolaigazgató.


A meteorológusok szerint csütörtökön pár fokos felmelegedés várható az amerikai déli államokban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!