2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Svenk 07:30

Külföld

Rendkívüli csúcsot tartanak Brüsszelben

Rendkívüli EU-csúcsot tartanak szerdán Brüsszelben. A legfontosabb napirendi pont annak eldöntése, hogy ki legyen az új külügyi és biztonságpolitikai főképviselő, erre a posztra a legesélyesebb az olasz külügyminiszter, bár több tagállam ellenzi jelöltségét. Ezentúl az állam- és kormányfők dönthetnek újabb Oroszországgal szembeni büntetőintézkedésekről is. A csúcson Orbán Viktor miniszterelnök képviseli Magyarországot.

Rendkívüli csúcstalálkozót tartanak szerdán este az európai állam- és kormányfők. A munkavacsorán szó lesz az Oroszországgal szemben bevezetendő további büntetőintézkedésekről, elképzelhető, hogy további cégekre és magánszemélyre terjesztik ki a vagyonbefagyasztást, illetve személyek esetében az unió területére való beutazás tilalmát – tudósít a Hír TV munkatársa Brüsszelből.

A vezetők megvitatják a közel-keleti helyzetet, illetve döntés várható az új külügyi főképviselő személyéről. Catherine Ashton utódlásáról azért kell dönteni, mert a főképviselő tagja lesz az új Európai Bizottságnak, személyéről azonban nem a bizottság elnöke, hanem az állam- és kormányfők testülete határoz. A legesélyesebb erre a posztra a jelenlegi olasz külügyminiszter, Federica Mogherini, akinek a jelölését azonban élesen ellenzik a balti államok és Lengyelország is, mert álláspontjuk szerint az olasz diplomata túl engedékeny az oroszokkal szemben.

Egy másik fontos személyi kérdésben ugyanakkor várhatóan nem születik ma döntés: év végén jár le az Európai Tanács elnökének, Hermann Van Rompuynek a megbízatása. A ő utódlásáról valószínűleg csak ősszel hoznak döntést.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ekkora árra senki sem számított + videó

Ekkora árra senki sem számított + videó

Halálos áldozatai is vannak a heves esőzéseknek világszerte. Irán, több arab állam és Oroszország is komoly áradásokkal küzd. Ezrek voltak kénytelenek elhagyni lakóhelyüket.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!