2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Külföld

Rendkívüli állapotot hirdetnek, ha így megy tovább

Miközben itthon egy hidegfront már kissé lehűtötte a levegőt, Európa-szerte folytatódik a hőség. Bukarestben 44 fokot mértek, Olaszországban pedig rendkívüli állapotot rendelhetnek el egyes területeken a szárazság miatt.

A szökőkutakban hűtötték magukat a bukarestiek az idei nyár eddigi legmelegebb napján. A román fővárosban kedden 50 éve nem látott hőség, 44 fok volt. A buszmegállókban hűsítőállomásokat állítottak fel, de sokan még így sem tudták elviselni a rendkívüli meleget. Több mint hatezerszer riasztották a mentőket, voltak, akik az utcán estek össze.

Athénban itt is 40 fok feletti forróság volt, és mára még nagyobb hőségre számítanak. A rendkívüli meleget a turisták is nehezen viselik. Rómában 37 fokot mutattak a hőmérők kedden. Az emberek itt is a szökőkutak vizével hűtötték magukat.

A szaharai hőség az olasz mezőgazdaságot is megviseli. A rendkívüli szárazság miatt a kormány az ország egyes részeiben rendkívüli állapot elrendelését fontolgatja.

Hazánkban a hőségriasztás utolsó napjára megérkezett a hidegfront, kedden több helyen 10 fokkal alacsonyabb volt a hőmérséklet, mint hétfőn, amikor tetőzött a kánikula.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!