2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Külföld

Rekordközeli vízállásra kell készülni a Dráván

A Dráván és a Murán is hatalmas árhullám érkezik, hazánktól nyugatra és délnyugatra is óriási esőzések alakultak ki az elmúlt napokban a két folyó vízgyűjtőjén is.

  • Rekordközeli vízállásra kell készülni a Dráván

Ausztriában Karintia tartományt sújtotta a vihar. Az osztrák városban attól tartanak, hogy átszakad egy gát. A veszély miatt polgárvédelmi riasztást is elrendeltek, a közelében már homokzsákokat pakolnak, felkészülve a legrosszabbra.

Horvátországban a Száva vízszintje kritikusan megemelkedett, és Zágrábban már attól tartanak, hogy kiönthet a folyó. Több utat le is zártak. A Száva mellett a Dráván és a Murán is hatalmas árhullám érkezik.

Valószínű, hogy a harmadfokú árvízvédelmi készültségi szintet is meghaladja majd a vízszint.

Szilágyi Jenő kollégánk tudósított a horvát határ mellől:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!