2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Mátyás utolsó éjszakája

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Rekord magas az elhunytak számának napi növekedése Brazíliában

Rekordot döntött 600 új elhunyttal a koronavírus-járvány halálos áldozatai számának napi növekedése kedden Brazíliában. Peruban 50 ezer fölé nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma

  • Rekord magas az elhunytak számának napi növekedése Brazíliában

A legutóbbi szomorú rekordot 474 halálozással április 28-án jegyezték fel Brazíliában. Az egészségügyi tárca legfrissebb közlése szerint eddig 7921-en hunytak el a kórban és hétfő óta 6935 új fertőzöttet azonosítottak, így számuk 114 715-re emelkedett. A fertőzöttek száma 6,4 százalékkal, a halottaké pedig 8,2 százalékkal növekedett.

Szakértők szerint az adatok azt jelzik, hogy a latin-amerikai országok közül a járvány által leginkább sújtott Brazília még mindig a kór elleni küzdelem sűrűjében tart, s bár két nagyvárosban karantén bevezetéséről döntöttek, más térségekben a hatóságok a korlátozások feloldásáról határoztak.

A járvány által leginkább érintett államok: Sao Paulo, Rio de Janeiro és a délkeleti Ceará, amelynek székhelye, Fortaleza városa péntektől karantént rendel el.

Sao Luís, az északkeleti Maranhao állam székhelye kedden elsőként vezetett be karantént. Az egyelőre május 14-ig elrendelt kijárási tilalom összesen 1,3 millió embert érint Sao Luísban és három környező megyében. A lakók ez idő alatt csak a legszükségesebb esetekben hagyhatják el otthonaikat.

Bár Maranhaót nem érintette annyira a járvány, mint Sao Paulót és Rio de Janeirót, ahol a kórházak túlterheltek és a hatóságok a kórban elhunytakat kénytelenek tömegsírokban eltemetni, a 4227 helyi fertőzött és 249 haláleset komoly terhet jelent Brazília legszegényebb tagállamának.

A Brazíliával szomszédos Kolumbia kedden az országos karantén két héttel történő meghosszabbításáról döntött. Iván Duque kolumbiai elnök bejelentette, hogy a március 24-én bevezetett és eddig kétszer meghosszabbított karantént még legalább május 25-ig fenntartják. Ugyanakkor hozzátette, hogy május 11-ével további gazdasági ágazatokat nyitnak meg. Korábban a gyáripari és építőipari dolgozók térhettek vissza munkahelyeikre.

Kolumbiában eddig 8613 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 378-an elhunytak a kórban.

Peruban 50 ezer fölé nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma

Peruban a latin-amerikai országok közül Brazíliát követően a második legmagasabb az esetek száma. Brazíliában 110 156 fertőzöttet azonosítottak eddig, akik közül 7485-en elhunytak.

Vizcarra szerint a Peruban regisztrált fertőzöttek száma a hétfői 47 372-ről kedden 51 189-re emelkedett. Közülük 5509-en vannak kórházban, ideértve 709 intenzívosztályon lévő pácienst. Eddig 1444 ember halt meg a kórtól az andoki országban.

A perui elnök közölte azt is, hogy egyes régiókban nincs elég kórházi férőhely az intenzívosztályokon. Mint mondta, a kormány a kapacitások megnövelését tervezi a többi között lélegeztetőgépek beszerzésével.

Peruban május 10-ig karantént rendeltek el. Az ország gazdasága a járvány teremtette körülmények között mindössze 44 százalékon üzemel - közölte María Antonieta Alva pénzügyminiszter.

 

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Korrupcióval gyanúsítják az ukrán mezőgazdasági minisztert

Korrupcióval gyanúsítják az ukrán mezőgazdasági minisztert

Az ukrán korrupcióellenes ügynökség gyanúsítottként kezeli Mikola Szolszkij mezőgazdasági minisztert egy olyan nyomozásban, amely állami földek illegális megszerzésével kapcsolatos, a vizsgálat mintegy 7 millió dollár értékű ügyben folyik – jelentette kedden az ukrán média.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!