2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Reding tagadja, hogy ismeri Bajnait

Tagadja Viviane Reding, hogy ismeri Bajnai Gordont. A Bilderberg-találkozóról pedig továbbra is mindössze annyit mondott, hogy ott volt a titkos konferencián, az ott elhangzottakról azonban a találkozó szabályai szerint nem beszélhet. A múlt héten a Magyar Nemzet számolt be arról, hogy az uniós biztos arra készül, hogy jövőre az Amerikából pénzelt civil szervezetek segítségével megkérdőjelezik a magyar választások tisztaságát.

Nemmel válaszolt Viviane Reding arra a kérdésre, hogy ismeri-e Bajnai Gordont. Az uniós alapjogi biztos azt azonban továbbra sem volt hajlandó elárulni, hogy pontosan mit mondott a Bilderberg-konferencián. A kiszivárgott hírek szerint Reding arról beszélt a titkos tanácskozáson, hogyan lehetne majd az ellenzéki szervezetekkel szövetkezve megkérdőjelezni a jövő évi magyarországi választások tisztaságát.


Viviane Reding szerint egyébként minden tagállamnak a saját felelőssége és kompetenciája a helyi választások tisztaságának ellenőrzése. Igaz ezt az állítólagos bulgáriai szavazatvásárlások kapcsán mondta, amikor magyar kollégájával, Andor László foglalkoztatásügyi biztossal közösen ismertette az uniós romaintegrációs programok helyzetét.

Közben több nemzetközi lap is foglalkozik Viviane Redingnek a magyar kormánnyal szembeni újabb fellépésével. A Wall Street Journal például beszámol arról, hogy a Civil Összefogás Fóruma lemondásra szólította fel az uniós biztost, miután a Bilderberg-konferencián megpróbálta aláásni a 2014-es választások törvényességét. A Magyarország elleni akcióról ír a Nouvelles de France francia hírportál is, amely szerint Viviane Reding biztosi hatáskörét túllépve agresszív lejárató kampányt folytat Orbán Viktor kormányával szemben.

A nemzetközi sajtó is a lejáratókampánnyal foglalkozik

Több nyugati lap is foglalkozik Viviane Reding magyar kormány elleni fellépéséről. A Wall Street Journal a Civil Összefogás Fórum leveléről számol be, amelyben a szervezet lemondásra szólítja fel az uniós biztost. Egy francia hírportál pedig arról ír, hogy Reding hatáskörét túllépve folytat lejáratókampányt Orbán Viktor kormánya ellen. Bővebben >>>

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!