2023. 06. 10. Szombat Margit, Gréta napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Ferencz József a második unitárius aranykor 03:00

Külföld

Rasszizmussal vádolják az elnököt

Ne az Egyesült Államokat bírálják hangosan és rosszindulatúan, inkább menjenek vissza oda, ahonnan származnak, és ezeknek a korrupt, működésképtelen országoknak segítsenek. Ezt Donald Trump elnök írta Twitter üzenetében a magukat haladónak tartó demokrata párti női politikusoknak. A Demokrata Párt politikusai össztüzet zúdítottak az elnökre, rasszizmussal vádolva őt.

  • Rasszizmussal vádolják az elnököt

Donald Trump kommunikációs stratégiájában központi szerepe van a Twitternek.

Csak megnyomom a gombot és az üzenetből két másodpercen belül breaking news lesz. Ha a híreknek vége van akkor is rendkívüli hírben számolnak be róla. Nem érdekes miről van szó éppen, breakig news lesz belőle. Ez a Twitter, ez a szociális média

- ezekkel a szavakkal idézte fel az elnök egyik politikai döntését, a Golán fennsík Izrael részeként történő elismerését, egy internetes közösségi oldalakat üzemeltető cégek részére rendezett találkozó. A Twitterrel azt a médiumot dicsérte, amely révén gyorsan, széles tömegekhez, köztük újságírókhoz, jutnak el üzenetei, és ami ennél is fontosabb, azokat félremagyarázni nem, csak idézni lehet.

Ismét a Twitteren robbant az épp aktuális Trump-bomba, amely nagyot szólt az amerikai politikában.

Ezúttal a következőt írta az elnök:

”Olyan érdekes, hogy azok a demokrata női politikusok, akik olyan országokból jönnek, ahol a legrosszabb, legkorruptabb és legalkalmatlanabb kormányok működnek, már ha van működő kormányuk egyáltalán, most ők hangoskodnak.

„Gonosz módra ők mondják meg most a világ legnagyszerűbb és legerősebb nemzetének, az Egyesült Államok népének, hogyan kell az országot kormányozni.”

"Miért nem mennek vissza és segítenek ezeken a teljesen működésképtelen és bűnözéssel fertőzött helyekre, ahonnan jöttek? Majd jöjjenek vissza és ezután mondják meg, hogy mit hogyan kell csinálni.”

Az elnök nem nevezte meg az érintetteket, mindössze annyit írt, hogy a "progresszív demokrata női törvényhozóknak” címezi Twitter-üzenetét. Azaz Trump leghangosabb bírálóit, a Demokrata Párt bal szélén található, bevándorló háttérrel rendelkező női politikusait vette célkeresztjébe.

Az érintettek közöl hárman az Egyesült Államokban születtek:

- Alexandria Ocasio-Cortez, puerto rico-i származású New York-i képviselő.

- Rashida Tlaib palesztin származású michigani képviselő

- Ayanna Pressley afrikai származású massachusettsi képviselő

Velük szemben

- Ilhan Omar minnesotai képviselő Szomáliában látta meg a napvilágot, és még kisgyerek volt, amikor szülei az Egyesült Államokba érkeztek, menekültként.

Nancy Pelosi a képviselőház demokrata házelnöke "idegengyűlölő megjegyzésnek" minősítette Trump bejegyzéseit, amelyek célja "az ország megosztása". Hasonló módon reagált a négy lépviselő, a demokrata elnökjelölt-aspiránsok és párt vezető politikusai. Steve Cohen Tennessee állam képviselője pedig amerikaiakról és még inkább amerikaiakról beszélt, amikor Trump feleségeit támadta. Azt közölte, hogy a cseh származású Ivana és a szlovén Melania kevésbé amerikaiak, mint amennyire a palesztin, szomáliai, afrikai és puerto rico-i képviselők.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!