2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Külföld

Rágalmazás miatt nyomoznak Salvini ellen

Rágalmazás miatt indított vizsgálatot csütörtökön a milánói ügyészség Matteo Salvini, a bevándorlásellenes Liga vezetője ellen a Carola Racketét, a Sea-Watch 3 civil hajó kapitányát érintő kijelentései miatt - közölte az olasz sajtó.

  • Rágalmazás miatt nyomoznak Salvini ellen

Az ügyben a Salvini lakhelye szerinti észak-olaszországi Milánó ügyészsége illetékes. A vizsgálat a civil hajó német kapitányának feljelentése alapján indult.

"Rackete megsérti az olasz törvényeket, olasz rendőrségi hajókat támad, és engem perel. Nem félek a maffiózóktól, egy gazdag és elkényeztetett német kommunistától meg végképp nem" - írta Salvini Twitter-üzenetében, amellyel a 31 éves német civil aktivista keresetére reagált.

A Sea-Watch 3 több mint két hétig vesztegelt június végén a dél-olaszországi Lampedusa szigetével határos nemzetközi vizeken. Matteo Salvini, aki akkor belügyminiszter volt, megtiltotta a hajó olaszországi kikötését. Június 29-én a civil hajó kapitánya egyoldalúan úgy döntött, hogy a hatósági tiltás ellenére kiköt Lampedusán. A kapitány szükségállapotra hivatkozott. A kikötési manőverezés közben a Sea-Watch 3 majdnem nekihajtott az olasz pénzügyőrség hajójának. Racketét őrizetbe vették, vizsgálat indult ellene illegális bevándorlás elősegítése, valamint katonai hajóval szemben tanúsított ellenállás címén. Az utóbbi vád tekintetében Agrigento vizsgálóbírósága július 2-án felmentette a kapitányt.

Salvini akkor a sajtóban és a Facebookon is ismételten sértő szavakkal illette, többek között bűnözőnek és kalóznak nevezte Racketét.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!