2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Külföld

Rágalmazás miatt nyomoznak Salvini ellen

Rágalmazás miatt indított vizsgálatot csütörtökön a milánói ügyészség Matteo Salvini, a bevándorlásellenes Liga vezetője ellen a Carola Racketét, a Sea-Watch 3 civil hajó kapitányát érintő kijelentései miatt - közölte az olasz sajtó.

  • Rágalmazás miatt nyomoznak Salvini ellen

Az ügyben a Salvini lakhelye szerinti észak-olaszországi Milánó ügyészsége illetékes. A vizsgálat a civil hajó német kapitányának feljelentése alapján indult.

"Rackete megsérti az olasz törvényeket, olasz rendőrségi hajókat támad, és engem perel. Nem félek a maffiózóktól, egy gazdag és elkényeztetett német kommunistától meg végképp nem" - írta Salvini Twitter-üzenetében, amellyel a 31 éves német civil aktivista keresetére reagált.

A Sea-Watch 3 több mint két hétig vesztegelt június végén a dél-olaszországi Lampedusa szigetével határos nemzetközi vizeken. Matteo Salvini, aki akkor belügyminiszter volt, megtiltotta a hajó olaszországi kikötését. Június 29-én a civil hajó kapitánya egyoldalúan úgy döntött, hogy a hatósági tiltás ellenére kiköt Lampedusán. A kapitány szükségállapotra hivatkozott. A kikötési manőverezés közben a Sea-Watch 3 majdnem nekihajtott az olasz pénzügyőrség hajójának. Racketét őrizetbe vették, vizsgálat indult ellene illegális bevándorlás elősegítése, valamint katonai hajóval szemben tanúsított ellenállás címén. Az utóbbi vád tekintetében Agrigento vizsgálóbírósága július 2-án felmentette a kapitányt.

Salvini akkor a sajtóban és a Facebookon is ismételten sértő szavakkal illette, többek között bűnözőnek és kalóznak nevezte Racketét.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Zelenszkij szerint börtön vár Sojguékra

Zelenszkij szerint börtön vár Sojguékra

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök üdvözölte kedden a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) döntését, amely elfogatóparancsot adott ki két magas rangú orosz katonai vezető ellen, és hozzátette, hogy nem kerülik el az igazságszolgáltatást.
Háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adtak ki Szergej Sojgu ellen

Háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adtak ki Szergej Sojgu ellen

A Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) kedden elfogatóparancsot adott ki Szergej Sojgu, az orosz biztonsági tanács titkára, valamint Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke ellen az ukrajnai háború során 2022. október 10. és 2023. március 9. között elkövetett állítólagos háborús bűncselekmények miatt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!