2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

A szabadság bolond körei

Következik:

Vezércikk 04:00

Külföld

Törölték a Putyin-barát orosz balettsztár milánói fellépését

Sokak tiltakozása miatt törölték a bemutatóját egy milánói színházban egy Raszputyinról szóló táncműnek, amelynek orosz főszereplője testére tetoválva viseli Putyin orosz elnök képmását.

  • Törölték a Putyin-barát orosz balettsztár milánói fellépését

Szergej Polunyin világhírű balettművész három helyen - a mellkasán és a vállain - is magára tetováltatta az orosz vezető képmását. A Rasputin - Dance Drama című balett bemutatóját eredetileg 2019-re tervezték, de a koronavírus-járvány miatt többször elhalasztották, és végül csak most, december 28-29-én tartották volna meg az Arcimboldi színházban.

A teátrum azt közölte, hogy "a meglévő feszültségre és fenyegetésekre tekintettel politikai és erkölcsi felelősségből" törölték az előadást, amely ellen kampány indult az interneten és a közösségi médiában. Hangsúlyozták, hogy a színház maga is határozottan ellenzi Oroszország ukrajnai háborúját.

A két előadást a művész cégének egyetértésével vették le a műsorról - közölték.

Polunyin, a balettvilág egyik legnagyobb neve, aki egy ideig a londoni Royal Ballet vezető szólistája is volt, Ukrajnában született, de 2018-ban felvette az orosz állampolgárságot.

A táncos szeptemberben egy üzbegisztáni turnén katonai egyenruhában lépett színpadra az elesett orosz katonák emlékére, amivel magára vonta a helyi hatóságok haragját, mivel úgymond eltért az előre egyeztetett programtól.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!