2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Sajtóklub 14:05

Külföld

Putyin az idlíbi szélsőségesek agresszivitását kifogásolta Erdogannak

Komoly aggodalmát fejezte ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a szíriai Idlíb tartományban harcoló szélsőségesek agresszivitásával kapcsolatban török hivatali partnerének, Recep Tayyip Erdogannak - közölte a Kreml sajtószolgálata a két vezető péntek esti, Ankara kezdeményezésére létrejött telefonbeszélgetéséréről.

  • Putyin az idlíbi szélsőségesek agresszivitását kifogásolta Erdogannak

"A figyelem középpontjában ismét az Idlíbben kialakult helyzet állt. Vlagyimir Putyin komoly aggodalmának adott hangot az agresszív csoportosulások folytatódó agresszív lépéseivel kapcsolatban"

- állt az orosz elnöki hivatal által kiadott tájékoztatásban.

A Kreml szerint "hangsúlyt helyeztek a Szíriai Arab Köztársaság szuverenitásának és területi épségének feltétel nélküli tiszteletben tartására".

Putyin és Erdogan a moszkvai közlés szerint megállapodott, hogy felélénkítik az Idlíbről a helyi feszültség csökkentése, a fegyvernyugvás megteremtése és a terrorfenyegetés semlegesítése érdekében folytatott kétoldalú tárcaközi konzultációkat. Megerősítették, hogy a védelmi minisztériumok szintjén folytatott kapcsolattartás "intenzív rendszerben" folytatódik majd.

A két elnök kitért a líbiai rendezés problematikájára. Ezzel kapcsolatban "kiemelésre került" a Berlinben január 19-én megtartott nemzetközi konferencia határozatai következetes végrehajtásának fontossága.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!