2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Kormányinfó

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 11:40

Külföld

Pusztító tonádók söpörtek végig Mississippin

Legalább huszonhatan vesztették életüket, négyen eltűntek, több tucatnyian pedig megsérültek, miután tornádók söpörtek végig az Egyesült Államokbeli Mississippin. A forgószél több települést szinte teljesen letarolt. A kárbecslést és a helyreállítási munkálatokat megkezdték, azonban a hatóságok további viharok miatt adtak ki figyelmeztetést.

  • Pusztító tonádók söpörtek végig Mississippin

Másodpercek alatt pusztított el az útjából és több méteres körzetéből mindent a Mississippi államon végigsöprő tornádó.

A két leginkább érintett településen, a 200 lakosú Silver City-ben és az 1700 lakosú Rolling Fork-ban rendkívüli állapotot hirdettek. A környéken ebben az időszakban nem szokatlanok a hasonló természeti jelenségek.

A forgószél körülbelül 1 órán keresztül, mintegy 274 kilométer hosszan pusztított. A viharvadászok legalább 24 kisebb-nagyobb tornádót jelentettek. Az orkán több mint 20 emberrel végzett, többen eltűntek és sokan megsérültek. A vihar miatt körülbelül 26 ezer ember maradt áram nélkül nem csak Mississippi-ben, hanem Alabamában és Tennessee államban is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint van értelme a békéről tárgyalni Oroszország részvétele nélkül?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!