2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Külföld

Pusztító időjárás söpör végig az amerikai kontinensen + videó

Pusztító vihar söpör végig az Egyesült Államok középső területén. A Sziklás-hegységben havazást, míg a keleti régiókban tornádókat és heves zivatarokat okoz a szélsőséges időjárás.

  • Pusztító időjárás söpör végig az amerikai kontinensen + videó

A riportban szereplő egyik háznak a tetőszerkezete kártyavárként omlott össze Indianában. A térségen végigszáguldó forgószél fákat csavart ki, a környéket mindenhol törmelék borítja. "Az egész mennyezet beomlott. Minden szigetelés és a hátsó falak is leomlottak", nyilatkozta az egyik háztulajdonos.

A viharrendszer Kentucky északi részét és Közép-Ohio-t is érintette. A környéken többször is tornádóriasztást kellett kiadni. Kaliforniában a vihar fákat tépett ki, melyek autók szélvédőit törték be és házakat is eltaláltak.

A Sziklás-hegységben fekvő Colorado. Több százezren maradtak áram nélkül a hóvihar miatt. Iskolákat kellett bezárni, több út vált járhatatlanná és több száz repülőjáratot is törölni kellett. Szakértők szerint az elmúlt évek eddigi legsúlyosabb vihara tombol az államban. Az előrejelzések szerint a havazás folytatódik.

Beszakadt tető, törmelékek. Ez már az Argentinai Campana. A héten heves esőzések és jégeső sújtotta a térséget. A helyi lakosok most együtt takarítják el a romokat és dolgoznak a felhőszakadás okozta károk helyreállításán.

Öt perc alatt minden összeomlott. Remegést, szelet éreztünk, az ablak megremegett és hirtelen egy hatalmas robbanás. Azt hittem, hogy megfogunk halni, mert közben beszakadt a ház teteje és úgy tűnt, minden összedől.- mondta ez a helyi lakos.

A meteorológusok szerint, egy hét alatt a márciusban szokásos teljes havi csapadékmennyiség lehullott a térségben. Az argentin főváros régiójára narancssárga riasztást adtak ki a hatóságok.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!