2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Pusztító áradások vannak a Fülöp-szigeteken

A karácsonyi ünnepek alatt a Fülöp-szigetek különböző részein a pusztító áradásoknak és a heves esőzéseknek már 15 halálos áldozata van - közölte kedden a nemzeti katasztrófavédelmi hivatal.

  • Pusztító áradások vannak a Fülöp-szigeteken

Diego Mariano szóvivő elmondta, hogy a legtöbb halálos áldozat a hirtelen keletkezett áradások miatt fulladt meg.

A halálos áldozatok közül nyolcat a déli (Misamis Occidental, Misamis Oriental és Zambonga del Sur) tartományokból jelentettek. Öt ember a keleti Camarines Sur, Catanduanes és Észak-Samar tartományokban halt meg - közölte a katasztrófavédelem. A parti őrség közlése szerint két halász Leyte tartomány déli részénél süllyedt el csónakjával. Huszonhárom embert még mindig keresnek a rossz időjárási körülmények közepette.

Az eltűntek többsége halász volt, akik az erős szél és a nagy hullámok ellenére kihajóztak a tengerre - tette hozzá Mariano. A keresési és mentési műveletek a part menti területeken folytatódnak, és a parti őrség fokozni fogja erőfeszítéseit, amint javul az időjárás - mondta.

A heves esőzések és áradások több mint 166 ezer embert érintettek több mint egy tucat tartományban, köztük 45 337 lakost, akiknek el kellett hagyniuk otthonukat és a menedékközpontokban kellett maradniuk - derült ki a tájékoztatásból.

A mezőgazdaságban és az infrastruktúrában keletkezett károkat több mint 1,6 millió dollárra (603,2 millió forintra) becsülték - közölte a katasztrófavédelmi hivatal.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!