2021. 09. 25. Szombat Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Próbára teszi Európát a sarkvidéki időjárás

Elérte a sarkvidéki időjárás Északkelet-Európát is. A lehűlés több helyen közlekedési káoszt okozott. Lengyelországban leállt a vasúti forgalom, Berlinben pedig az utak síkossága okoz gondot.

Veszteglő vonatok és autók, ablakra fagyott jégpáncél – a sarkvidéki időjárás elérte Északkelet-Európát is. A januári tavasz hirtelen ért véget, a lehűlés több helyen közlekedési káoszt okozott. Lengyelországban leállt a vasúti forgalom, miután az eső azonnal ráfagyott a sínekre. Néhány szerelvény a célállomás előtt elakadt. Akinek sikerült eljutnia az állomásig, órákat kellett várnia a csatlakozásra. „Szégyenlem a korábbi vállalatomat. Én egy nyugdíjas vasutas vagyok, de ilyen dolgok nem történtek az alatt az 50 év alatt, amit a vasútnál töltöttem” – panaszolta egy nyugdíjas.

Nem könnyű a helyzet Berlinben sem. Az utakat borító vastag jégre hótakaró került. Az utakat már hajnalban elkezdték tisztítani, de a járdákon nem volt könnyű dolguk a gyalogosoknak. „Fogtam néhány régi rongyot és betekertem vele a cipőmet. Különben talán eddig sem jutottam volna, de a munka az munka, és azt el kell végezni” – nyilatkozta Petra Bahlmann berlini lakos.

A berlini kórházakban megnőtt a betegforgalom az utóbbi napokban. Különösen kéz- és lábsérüléseket látnak el az orvosok. Az előrejelzések szerint Németországban a következő hetekben havazás és fagy is várható.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Kínában szabadon engedték a magyar származású kanadai diplomatát

A kínai hatóságok még 2018-ban bosszúból tartóztatták le a két férfit. 2021. szeptember 25.

Olaszország nem adja ki Spanyolországnak Carles Puigdemont volt katalán elnököt

A hazája függetlenségéért kampányoló politikusnak lázadás vádjával kellene bíróság elé állnia Madridban. 2021. szeptember 25.

Joe Biden szégyennek nevezte a Haiti migránsok szíjjal verését

Következményekkel kell számolniuk a haiti migránsokkal szemben durván fellépő texasi határőröknek. 2021. szeptember 25.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!