2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Külföld

Próbára teszi Európát a sarkvidéki időjárás

Elérte a sarkvidéki időjárás Északkelet-Európát is. A lehűlés több helyen közlekedési káoszt okozott. Lengyelországban leállt a vasúti forgalom, Berlinben pedig az utak síkossága okoz gondot.

Veszteglő vonatok és autók, ablakra fagyott jégpáncél – a sarkvidéki időjárás elérte Északkelet-Európát is. A januári tavasz hirtelen ért véget, a lehűlés több helyen közlekedési káoszt okozott. Lengyelországban leállt a vasúti forgalom, miután az eső azonnal ráfagyott a sínekre. Néhány szerelvény a célállomás előtt elakadt. Akinek sikerült eljutnia az állomásig, órákat kellett várnia a csatlakozásra. „Szégyenlem a korábbi vállalatomat. Én egy nyugdíjas vasutas vagyok, de ilyen dolgok nem történtek az alatt az 50 év alatt, amit a vasútnál töltöttem” – panaszolta egy nyugdíjas.

Nem könnyű a helyzet Berlinben sem. Az utakat borító vastag jégre hótakaró került. Az utakat már hajnalban elkezdték tisztítani, de a járdákon nem volt könnyű dolguk a gyalogosoknak. „Fogtam néhány régi rongyot és betekertem vele a cipőmet. Különben talán eddig sem jutottam volna, de a munka az munka, és azt el kell végezni” – nyilatkozta Petra Bahlmann berlini lakos.

A berlini kórházakban megnőtt a betegforgalom az utóbbi napokban. Különösen kéz- és lábsérüléseket látnak el az orvosok. Az előrejelzések szerint Németországban a következő hetekben havazás és fagy is várható.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!