2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Külföld

Prágai Hilton Hotel: Minden vakcinát elfogadnak foglaláskor

Újabb álhír: nem igaz, hogy az orosz vakcinával beoltottak nem foglalhatnak szállást Csehországban. A hétvégén az Index közölt egy cikket arról, hogy a prágai Hilton nem fogadta a szputnyik V-vel beoltott magyar utazókat. A HírTV utánajárt: mint kiderült, a szálloda nem tesz különbséget a vakcinák között.

  • Prágai Hilton Hotel: Minden vakcinát elfogadnak foglaláskor

 

„Hiába utazhatunk szabadon, ha nem jó az oltásunk” – közölte az Index-el egy olyan magyar pár, akik bevallásuk szerint azért nem szállhattak meg a prágai Hiltonban, mert orosz vakcinát kaptak. A cikk szerint a hotel arról tájékoztatta őket, hogy csak a Csehországban engedélyezett oltásokat fogadják el.

Nem erről számolt be a HírTV-nek a szóban forgó hotel munkatársa. Riporterünk a szálloda foglalási osztályától azt a tájékoztatást kapta, hogy az üdülőhely oltás hiánya vagy 14 napon belüli oltás esetében negatív tesztet kér, míg 14 napon túli oltás esetében az azt igazoló dokumentumot kérik. Az oltások között pedig nem tesznek semmilyen különbséget.

Csehországban hétfőtől kezdve minden üzlet és szolgáltatás megnyílhat. Az üzletekben azonban marad a maszkviselési kötelezettség, a vendéglőkben pedig oltási igazolványt kell felmutatni. A prágai kormány április 12-től fokozatosan enyhítette a korlátozó intézkedéseket, sokan azonban nem voltak elégedettek ennek ütemével, ezért a legfelsőbb bírósághoz fordultak. A bírói testület jóváhagyta a beadványt, így a kormány a korlátozások gyorsabb eltörlésére kényszerült.

Csehországban folyamatosan oltják az állampolgárokat, ám az uniós országok között csak a 23. helyen áll. Jó hír azonban a cseheknek, hogy már a 16 évesek is jelentkezhetnek oltásra.

Franciaországban legkorábban június végén szüntethetik meg a kijárási korlátozást, ami jelenleg este 9 órától reggel 6 óráig érvényes.

Egy hónappal azután, hogy Magyarországban ismét megnyithattak az éttermek belső terei és a kulturális létesítmények, a párizsi kormány is lazításokat vezetett be: a vendéglátóhelyek, sportlétesítmények és múzeumok május 19-én újranyitottak. A teraszok nyitása pedig ugyancsak egy hónapot késett Hazánkhoz képest.

A nyugat-európai országban a lakosságnak körülbelül 16%-a kapta már meg az ellenszer mindkét dózisát, egyelőre itt is csak a kockázati csoportba tartozókat oltják.

Németországban még mindig érvényben van a szövetségi korona-vészfékrendszer.

Ennek értelmében azokban a térségekben, ahol a fertőzöttségi ráta 100 fölött van, este 10 órától reggel 5 óráig kijárási tilalom marad érvényben, az iskolákban pedig váltott oktatás van. A lakosok tehát kizárólag munkavégzés, egészségügyi okok, egyéni séta vagy sport végzése céljából hagyhatják el otthonaikat. Jelenleg összesen hat ilyen körzet van az országban.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!