2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Külföld

Potápi: Magyar gyermekek nélkül nincs magyar jövő

Magyar gyermekek nélkül nem lehet magyar jövőről beszélni, a magyar nemzet alapját a magyar családok jelentik - jelentette ki a nemzetpolitikai államtitkár szerdán Tusnádfürdőn.

  • Potápi: Magyar gyermekek nélkül nincs magyar jövő

Potápi Árpád János kifejtette: amikor az identitás megerősítéséről beszélnek, akkor egyúttal a családok megerősítéséről is szó van. Jelezte: a magyar családpolitika minden elemét, amit lehet, szeretnék a határon túlra is kiterjeszteni.

Kitért arra, hogy eddig 6600 babacsomagot osztottak ki, és reményét fejezte ki, hogy hamarosan újabb csomagokat kell összeállítani.

Beszámolt az államtitkárság programjai közül a gyermekbarát vállalkozások támogatásáról, a civil és egyházi szervezetek segítéséről.

Szólt arról, hogy megkezdődött a védőnői hálózat Kárpát-medencei kiterjesztése a tavalyi évben, amely idén is folytatódik. A magyarországihoz hasonló rendszert szeretnének létrehozni - jelezte az államtitkár.

Potápi Árpád János azt mondta, olyan környezetet kell kialakítani, amely a családokat támogatja, és ebben számítanak az óvodapedagógusokra, pedagógusokra és különböző civil szervezetekre is.

Beszámolt arról is, hogy bölcsődétől a felsőoktatásig teljes magyar intézményrendszert támogatnak, illetve működtetnek. Több mint egymilliárd forintot fordítottak a szakképzés fejlesztésére, évről-évre 5000 külhoni magyar intézményi programot támogatnak. Kiemelte a kis- és középvállalkozások segítését, az a cél, hogy a külhoni magyar régiókban erősödjenek, illetve, ha ezen keretek közül kilépnek, lehetőleg magyarországi partnerrel tegyék meg.

Illés Boglárka, az Emmi helyettes államtitkára arról beszélt, hogy önmagában a család, a felelős gyermekvállalás nem okozhat szociális nehézséget, ezért vezették be a családi adókedvezményeket, a különböző családi otthontámogatási formákat. Erről szól az anyasági támogatás, és a babakötvény is. Ezzel Kárpát-medence szerte több mint 10 ezer édesanyának tudtak segíteni, s a két támogatás együtt a 100 ezer forintot is meghaladja- közölte.

A kormányzati intézkedések közül szólt arról is, hogy 50 ezer bölcsődei férőhely jött létre, cél a 70 ezres szám elérése.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!