2024. 09. 14. Szombat Szeréna, Roxána napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Pöltl Ákos: „A kés ellen nem védekezünk, hanem megpróbáljuk túlélni"

Hogyan tudunk túlélni egy késes támadást? – teszi fel a kérdést cikke címében a Magyar Nemzet munkatársa. A szerző elárulja: a nyugat-európai támadások árnyékában szakértőt kérdeztünk, mégis hogyan védekezhetünk.

  • Pöltl Ákos: „A kés ellen nem védekezünk, hanem megpróbáljuk túlélni

„Az Európába beáramló idegen kultúrák magukkal hozzák a kés »kultúráját« is, hiszen sok helyen gyerekkortól a mindennapok része a kés, megszokott, kondicionált eszköz, a támadás legegyszerűbb, ám egyben legbrutálisabb formája is, ami ráadásul kevés előképzettséget igényel” – reagált lapunknak Pöltl Ákos a Solingenben és Mosonmagyaróváron elkövetett brutális késes támadások nyomán. A családbiztonsági szakértő és hivatásos testőr szerint fel kell készülnünk Európában a kés még fokozottabb térnyerésére és ezzel együtt civilként, családként, hétköznapi emberként a késes támadások túlélésére.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, múlt hét pénteken terrortámadás történt a nyugat-németországi város főterén a település 650 éves történelmét ünneplő fesztiválon. Az elkövető három embert megölt, nyolc továbbit pedig megsebesített. A támadó több alkalommal, hátulról szúrt, és szándékosan az áldozatok torkát célozta meg. Szombaton pedig Mosonmagyaróváron késelt meg egy fiatal nő négy embert, köztük a családtagjait is.

„Bárkivel megtörténhet, bárki áldozattá válhat, a túlélőt az különbözteti meg, hogy rendelkezett fejlett és tudatos megfigyelő- és korai veszélyfelismerő képességekkel” – hívta fel a figyelmet.

„A kés ellen nem védekezünk, hanem megpróbáljuk túlélni, ez pedig elsősorban az éberségünkön és a mentális felkészültségünkön múlik, nem pedig fizikai és technikai készségeinken” – emelte ki Pöltl Ákos.

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Az MTI kedden 21:14-kor egy újabb késes támadásról közölt hírt.

"A német rendőrség kedden délután agyonlőtt egy késekkel felfegyverzett férfit Észak-Rajna-Vesztfália tartományban található Moersban.

 A helyi hatóságok beszámolója szerint a rendőrséget azért riasztották, mert a férfi járókelőket fenyegetett. Két késsel a kezében rátámadt a rendőrökre is, akik lelőtték. A támadó egy 26 éves német állampolgár volt. Senki más nem sérült meg az incidensben. A klevei ügyészség elrendelte egy gyilkossági nyomozócsoport felállítását az ügyben a duisburgi rendőrségnél. A vádhatóság közleménye szerint a tett indítékait még vizsgálják."

Fotó: MTI / AP

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kíméletlen lesz a Boris ciklon

Kíméletlen lesz a Boris ciklon

Árvízvédelmi készültséget rendeltek el a hét végére a Duna mentén fekvő közép-európai országokban; a régió felett örvénylő, heves esőzésekkel, viharos széllel érkezett Boris nevű mediterrán ciklon további áradásokat és földcsuszamlásokat okozhat Csehország, Lengyelország, Ausztria, Németország, Szlovákia és Magyarország számos területén.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!