2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Politikai támadást intéz Magyarország ellen a Tanács Parlamenti Közgyűlésének jelentése

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének a civil szervezetekről szóló jelentése vonatkozó fejezeteiben a magyar jogrendszer objektív elemzése helyett politikai támadást intéz Magyarország ellen - jelentette ki Zsigmond Barna Pál fideszes parlamenti képviselő a közgyűlés online ülését követően szerdán.

  • Politikai támadást intéz Magyarország ellen a Tanács Parlamenti Közgyűlésének jelentése

Zsigmond Barna Pál az MTI-nek telefonon nyilatkozva elmondta, az Európa Tanács tagállamaiban a civil szervezetekre vonatkozó korlátozásokat vizsgáló, szerdán elfogadott jelentésben központi szerep jut a Magyarországon működő civil szervezeteket szabályozó törvénynek.

Az ülésen felszólaló képviselő ezzel összefüggésben kiemelte, a szöveg egyetlen készítője sem látogatott Magyarországra, hogy személyesen vizsgálja meg a helyzetet. A jelentéstevők úgy mondanak véleményt a civil szervezetek magyarországi helyzetéről, hogy nem beszéltek mással a Soros-féle NGO-kon kívül - mondta.

Kijelentette, fel kell ismerni, hogy Magyarországon politikai vita folyik a Soros György által finanszírozott baloldal és a kormánypártok között. Soros a politikai pártokon kívül több általa finanszírozott civil szervezetet is felhasznál céljai eléréséhez. A Magyarország elleni kritikák megfogalmazásához az országban működő mintegy 60 ezer civil szervezet közül mindig a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány által támogatott néhány tucat szervezet véleményét tekintik elfogulatlannak és pártatlannak - húzta alá. Ez azt jelenti, hogy a Magyarországgal kapcsolatos kritikák politikai jellegűek, nem jogi érvelésen alapulnak - tette hozzá Zsigmond Barna Pál.

Magyarország 2017-ben fogadta el a törvényt, amely nyilvántartásba vételi, bejelentési és átláthatósági kötelezettségeket vezetett be a bizonyos értékhatárt meghaladó külföldi támogatásban részesülő civil szervezetekre vonatkozóan.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Rendőrgyilkosság történt a szerb-boszniai határon

Rendőrgyilkosság történt a szerb-boszniai határon

Egy rendőr meghalt, egy további pedig megsebesült, amikor csütörtök éjjel lövöldözés tört ki a Bosznia-Hercegovina és Szerbia közötti Lipnicki Sor határátkelőnél - közölte Ivica Dacic szerb belügyminiszter.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!