2021. 09. 27. Hétfő Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Magyarország élőben

Következik:

Hírek 09:00

Külföld

Politikai támadást intéz Magyarország ellen a Tanács Parlamenti Közgyűlésének jelentése

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének a civil szervezetekről szóló jelentése vonatkozó fejezeteiben a magyar jogrendszer objektív elemzése helyett politikai támadást intéz Magyarország ellen - jelentette ki Zsigmond Barna Pál fideszes parlamenti képviselő a közgyűlés online ülését követően szerdán.

Zsigmond Barna Pál az MTI-nek telefonon nyilatkozva elmondta, az Európa Tanács tagállamaiban a civil szervezetekre vonatkozó korlátozásokat vizsgáló, szerdán elfogadott jelentésben központi szerep jut a Magyarországon működő civil szervezeteket szabályozó törvénynek.

Az ülésen felszólaló képviselő ezzel összefüggésben kiemelte, a szöveg egyetlen készítője sem látogatott Magyarországra, hogy személyesen vizsgálja meg a helyzetet. A jelentéstevők úgy mondanak véleményt a civil szervezetek magyarországi helyzetéről, hogy nem beszéltek mással a Soros-féle NGO-kon kívül - mondta.

Kijelentette, fel kell ismerni, hogy Magyarországon politikai vita folyik a Soros György által finanszírozott baloldal és a kormánypártok között. Soros a politikai pártokon kívül több általa finanszírozott civil szervezetet is felhasznál céljai eléréséhez. A Magyarország elleni kritikák megfogalmazásához az országban működő mintegy 60 ezer civil szervezet közül mindig a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány által támogatott néhány tucat szervezet véleményét tekintik elfogulatlannak és pártatlannak - húzta alá. Ez azt jelenti, hogy a Magyarországgal kapcsolatos kritikák politikai jellegűek, nem jogi érvelésen alapulnak - tette hozzá Zsigmond Barna Pál.

Magyarország 2017-ben fogadta el a törvényt, amely nyilvántartásba vételi, bejelentési és átláthatósági kötelezettségeket vezetett be a bizonyos értékhatárt meghaladó külföldi támogatásban részesülő civil szervezetekre vonatkozóan.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Elemző: Egy baloldali német kormány felbátorítaná az uniós politikai zsarolást

Ursula von der Leyen is aggódhat a Merkel-éra vége miatt - mondta Kovács Attila európai uniós szekértő Európai híradó című műsorunkban. 2021. szeptember 27.

A kereszténydemokraták és a szociáldemokraták is kormányalakításra készülnek Németországban

A választás végleges eredménye a héten várható, miután a koronvírus-járvány miatt sokan levélben szavaztak. 2021. szeptember 27.

A szociáldemokraták győztek a parlamenti választáson Németországban

Az SPD a szavazatok 25,7 százalékát gyűjtötte össze. 2021. szeptember 27.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!