2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Mátyás utolsó éjszakája

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Politico: Soros György szervezetet hozott létre a 2020-as demokrata választási kampány finanszírozására

Soros György szervezetet hozott létre az Egyesült Államokban a 2020-as demokrata választási kampány finanszírozására - jelentette a Szövetségi Választási Bizottság adataira hivatkozva a Politico című lap csütörtökön.

  • Politico: Soros György szervezetet hozott létre a 2020-as demokrata választási kampány finanszírozására

Ezek a szervezetek a kampányra felajánlott adományok összegyűjtését koordinálják. A szövetségi választási kampányról szóló törvény 1974-ben történt módosítása ugyanis maximálta az egyének részéről a jelölteknek vagy a pártoknak juttatható anyagi támogatást, a választási akcióbizottságoknak azonban lehet pénzt juttatni, és ezek továbbíthatják a választási pénzeket.

A magyar-amerikai nagybefektető, aki a Demokrata Párt és politikusai egyik nagy adományozója, Demokrácia2020 néven hozott létre egy ilyen politikai akcióbizottságot. A Szövetségi Választási Bizottság adataiból kiderült: a bizottságot szerdán jegyezték be, és Soros már 5,1 millió dollárt helyezett el a számláján.

A Politico meglátása szerint a milliárdos döntése azt jelzi, hogy jelentős összegeket kíván fordítani a 2020-as választásokra. "A Demokrácia2020-nak már átutalt 5,1 milliós összeg több mint a kétszerese annak a 2.1 millió dollárnak, amelyet Soros 2016-ban hasonló időszakban a választási kampányra fordított" - jegyezte meg a Politico, hozzátéve, hogy a 2016-os választásokon a maga valószínűsíthetően 20 millió dolláros hozzájárulásával Soros a demokraták egyik legnagyobb anyagi támogatója volt.

A lap információi szerint a Soros-család más tagjai is részt vehetnek a Demokrácia2020 finanszírozásában. Így például Alexander Soros, a milliárdos fia, aki az elmúlt években maga is egyre aktívabb adományozója lett demokrata párti ügyeknek és politikusoknak.

Soros György valószínűleg nem politikusoknak, hanem szervezeteknek juttat majd pénzt. A milliárdos környezetének egyik meg nem nevezett személyét idézve a Politico emlékeztetett rá, hogy Soros - a Demokrata Párt más nagy adományozóitól, például Michael Bloombergtől vagy Tom Steyer milliárdosoktól eltérően - korábban is többnyire szervezeteket támogatott, köztük például az abortuszklinikákat működtető Planned Parenthood nevű szervezetet.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Korrupcióval gyanúsítják az ukrán mezőgazdasági minisztert

Korrupcióval gyanúsítják az ukrán mezőgazdasági minisztert

Az ukrán korrupcióellenes ügynökség gyanúsítottként kezeli Mikola Szolszkij mezőgazdasági minisztert egy olyan nyomozásban, amely állami földek illegális megszerzésével kapcsolatos, a vizsgálat mintegy 7 millió dollár értékű ügyben folyik – jelentette kedden az ukrán média.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!