2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:50

Külföld

Politico a brüsszeli eseményekről: Nevetséges öngól

Nevetséges öngól: A brüsszeli polgármester ingyen lökést adott az európai jobboldalnak az uniós választások előtt – ezzel a címmel jelent meg a Politico csütörtök reggeli cikke.

  • Politico a brüsszeli eseményekről: Nevetséges öngól

Ismert, kedden blokád alá vette a brüsszeli rendőrség a békepárti, migrációellenes Nemzeti Konzervatívizmus Konferenciát (NatCon). A brüsszeli polgármester korábban az áram elvágásával is fenyegetőzött annak érdekében, hogy a rendezvény félbeszakadjon, majd utasítást adott, amire hivatkozva a rendőrség kérte a rendezvény lefújását. Szerdán azonban a belga bíróság hivatalosan is megsemmisítette a konferencia leállításáról szóló városvezetői végzést.

„Az európai nacionalisták azért jöttek Brüsszelbe, hogy az uniós szuperállam ellen harcoljanak, de végül egy helyi polgármesterrel kerültek szembe” – írja cikkében a Politico. A szerző szerint minden valószínűség szerint az európai jobboldal találkozója nem keltett volna nagy globális figyelmet.

A városvezetők konferencia leállítására tett kísérletei azonban nemzetközi felháborodást váltottak ki, és több muníciót adtak az európai jobboldalnak, mint amiről két hónappal a választások előtt álmodni mertek volna – olvasható a brüsszeli lapban.

A teljes cikket a Mandiner.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!