2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Állami áruház

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Pokoli éjszakán van túl Odessza, légitámadás érte a kikötővárost

A csapásra azt követően került sor, hogy Oroszország megtorlást ígért a Krími hídon történt robbantás miatt. Közben Kijev azt állítja, hogy a gabonamegállapodás végével az oroszok célba vették az ukrán kikötőket.

  • Pokoli éjszakán van túl Odessza, légitámadás érte a kikötővárost

Légiriadó volt hajnalban Kijevben, kisebb füstöt is lehetett látni a városban, Odessza azonban sokkal rosszabbul járt. Az orosz hadsereg éjszakai nagyszabású rakéta-, és dróntámadásaiban több épület megrongálódott, köztük a kikötői gabona- és olajterminálok, valamint rakodóberendezések is. A csapásokban többen megsebesültek.

Közben a krími orosz hatóságok több mint kétezer embert evakuáltak ideiglenesen egy katonai bázis közeléből, mert tűz ütött ki a támaszpont gyakorlóterén. Két ideiglenes szállásközpont fogadja az embereket. A lángok felcsapásának okáról nem közöltek részleteket.

Az amerikai védelmi miniszter a katonai segélyezést összehangoló Nemzetközi Ukrajna Kontaktcsoport ülése után arról biztosított mindenkit, hogy Kijev szövetségesei nem hagynak fel Ukrajna támogatásával.

"Ukrajna szükségleteiről tárgyaltunk ma, beleértve azt is, hogy sürgősen lőszerre van szüksége. Megvitattuk azokat a lehetőségeket is, amelyek a nemzeti és multinacionális szinten felpörgethetik a lőszertermelést az Európai Unió kezdeményezésére" - tájékoztatott Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter.

Az ukrán ellentámadás azonban akadozik. Az Amerikai Vezérkari főnökök Bizottságának vezetője most ezt az aknamentesítéssel indokolta.

"Ők hús-vér emberek a gépekben, és valódi aknamezőket tisztogatnak, és tényleg meghalnak közben. Tehát amikor ilyen történik, akkor az előretörő egységek lelassulnak, és ez jogos a túlélés érdekében. Át kell jutni az aknamezőkön, szóval ezen dolgoznak. Véleményem szerint ez messze nem nevezhető kudarcnak" - fogalmazott Mark Milley tábornok. Hozzátette, a nehézségek ellenére az ukránok rendületlenül haladnak előre.

Fotó: Illusztráció - Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!