2021. 11. 29. Hétfő Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Magyarország élőben

Következik:

Hírek 09:00

Külföld

Pokolgépes merényletet követtek el a pakisztáni Lahorban egy szúfi szentélynél

Pokolgépes merényletet követtek el szerdán a pakisztáni Lahor városban egy szúfi szentélynél, biztonsági őrök közelében, a robbanásnak legkevesebb három halálos áldozata és 15 sebesültje van - közölték hivatalosan.

Az ország második legnagyobb városának rendőrkapitánya, Gazanfar Ali elmondta, hogy a merénylők célpontjai nyilvánvalóan a biztonsági őrök voltak a ramadán muszlim böjti hónap másnapján a Data Darbar nevű szúfi szentélynél, amely az egyik legnagyobb Dél-Ázsiában. A szentélyen belül és kívül több száz zarándok tartózkodott a robbantás idején. Kórházi források szerint több sebesült állapota válságos, így a halálos áldozatok száma vélhetően emelkedni fog.

A helyi rendőrség egy tagja az AFP francia hírügynökségnek azt mondta, vélhetően öngyilkos merénylet történt, ezt azonban egyelőre nem erősítették meg.

Az al-Dzsazíra hírtelevízió internetes oldala a helyszínre kirendelt mentőalakulatok egyik munkatársára hivatkozva már öt halottról számolt be, hozzátéve, hogy további öt ember állapota válságos. Ugyancsak az al-Dzsazíra magas rangú helyi rendőri forrásra hivatkozva arról értesít, hogy a halottak közt három rendőr van.

Az EFE spanyol hírügynökség szintén öt halottról számol be.

A PTV állami tévé képein megrongálódott járművek és a sebesülteket ellátó mentők voltak láthatók.

A merénylet elkövetőjeként egyelőre egyetlen csoport sem jelentkezett.

A szentély ellen 2010-ben már elkövettek egy merényletet: a több mint 40 halálos áldozatot követelő terrortámadás óta az épületet biztonsági őrök védik.

Pakisztánban az iszlám misztikus irányzatát követő szúfik és szentélyeik ellen az elmúlt évtizedekben az iszlám szélsőségesek többször követtek el merényletet, mert tévtanításokkal vádolják őket.

Az iszlám vallás előírásai szerint ramadán idején fel kell függeszteni mindenféle harci cselekményt, ezt azonban sok szélsőséges dzsihadista szervezet évről évre figyelmen kívül hagyja.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Francia-brit feszültség a migránsválság miatt

Franciaország nem hagyja magát zsarolni a britektől – közölte Gérald Darmanin francia belügyminiszter Calais-ban. 2021. november 29.

Nagy-Britannia összehívta a G7-ek egészségügyi minisztereit

Jelenleg Nagy-Britannia látja el a soros elnökséget a G7 csoportban. 2021. november 29.

Dél-Afrikai Orvosszövetség elnöke: Az omicron nem okoz súlyos covid-betegséget

Az omicron már több európai országban is megjelent. 2021. november 28.

Legfrisebb híreink

Célpont: Cápák és jutalékok

A Hír TV oknyomozó riportműsorának első részében Karácsony Gergely és körének botrányairól, az ingatlanmutyikról és a BKV buszbeszerzési tenderéről rántottuk le a leplet. A továbbiakban a koronavírus-járvány negyedik hullámát vettük górcső alá. Műsorvezető: Gáll Csongor.

Áldott adventet kíván Orbán Viktor

Áldott adventet kíván a miniszterelnök is Facebook oldalán. Orbán Viktor azt írja: idén is több százezer levelet kapott és a legkisebbek is írtak. Arra is válaszol a videóban, hogy el tudja-e intézni, hogy legyen hó karácsonykor? Azt mondta: megpróbálta, de eddig még nem sikerült.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!