2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 22:15

Külföld

Phenjan nem válaszolt Szöul hívására a két Korea között létesített forródróton

Phenjan nem válaszolt az Észak-Korea és Dél-Korea között létesített forródróton megszokott reggeli telefonhívásra hétfőn - jelentette be a dél-koreai országegyesítési minisztérium.

  •  Phenjan nem válaszolt Szöul hívására a két Korea között létesített forródróton

A hívásokat a hétvégék kivételével ejtik meg, Phenjan péntek reggel sem válaszolt - tette hozzá a tárca. A két ország a korábban megbeszéltek szerint naponta kétszer telefonál egymásnak, helyi idő szerint reggel 9-kor és délután 5-kor. A dél-koreai védelmi tárca emellett azt közölte, hogy Phenjan négy napja a katonai forródróton sem elérhető.

A két ország között a viszony az utóbbi időben ismét feszültté vált, az észak-koreai állami média pedig szombaton bejelentette, hogy a kommunista állam hadserege újabb tesztet hajtott végre egy nukleáris célokra alkalmas, vízfelszín alatt támadó drónnal.

Észak-Korea hónapok óta rendszeresen tesztel különböző fegyvereket, és az elmúlt hetekben fokozta tevékenységét válaszul a közös amerikai-dél-koreai hadgyakorlatokra, melyeket Phenjan többször élesen bírált és háborús készülődésnek minősített.

MTI 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!