2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Percekre megállt az élet Észak-Koreában

Kim Dzsong Il halálának első évfordulójára emlékeztek Észak-Koreában. A sztálinista ország hadseregének egységei a phenjani dísztéren sorakoztak fel, az országban pedig percekre megállt az élet.

Észak-Koreában pontosan délben megállt az élet. Az emberek szinte földig hajolva emlékeztek a tavaly elhunyt, Kedves Vezetőként tisztelt Kim Dzsong Ilre. Az országban leállt a vasúti és a folyami közlekedés is.

A grandiózus díszszemléiről ismert téren ezúttal katonák tízezrei sorakoztak fel, hogy megemlékezzenek az évfordulóról. Az eseményen részt vett az ország jelenlegi vezetője, a Kedves Vezető fia, Kim Dzsong Un is.

– Hurrá Kim Dzsong Il generalisszimusznak, a Munkáspárt örökös főtitkárának és hazánk Kedves Vezetőjének! – mondta Csoe Riong Hae, az Észak-Koreai Munkáspárt politikai bizottságának tagja.


A néma főhajtás után szűnni nem akaró tapsvihar tört ki. A tavaly elhunyt észak-koreai kommunista vezető nukleáris hatalommá változtatta hazáját, miközben a kilencvenes években több millió ember halt meg az országban pusztító éhínségben. A hatalomban őt követő fia a múlt heti műholdfellövéssel pedig azt bizonyította, hogy már olyan hordozórakétájuk is van, amellyel atomtöltetet képesek célba juttatni. Ez komoly aggodalmat váltott ki a szomszédos Dél-Koreában, és a közeli Japánban, de a szövetséges Kínában is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Új igazolás, arról, hogy a magzatok emberek

Új igazolás, arról, hogy a magzatok emberek

Immár igazolást kaphatnak veszteségükről azok az angol szülők, akik a várandósság 24. hete előtt veszítették el gyermeküket – számolt be a BBC. Az intézkedésért kampányolók üdvözölték a döntést, mondván, hogy így családok milliói kaphatnak elismerést arról, hogy gyermekük valóban létezett.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!