2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Külföld

Pénz helyett erkölcsi támogatást vár az ország

Olaszországnak erkölcsi támogatás kell Németországtól és nem pénzügyi segítség – ezt hangsúlyozta Mario Monti olasz miniszterelnök a Der Spiegelnek adott interjújában.

Az olasz kormányfő azt mondta, hogy jövő áprilisig akar hivatalában maradni, és reméli, addig Németország segítségével el tudja kerülni az olasz pénzügyi válságot. Monti hozzátette: a pénz helyett Németországnak valamivel több mozgásteret kellene hagynia azon euróövezeti országoknak, amelyek elvégzik a szükséges reformokat.

Bizakodó

Az eurózóna válságában végre már látszik a fény az alagút végén, európai szinten fontos döntések születtek, és már érezzük kedvező hatásukat – mondta kedden Mario Monti az állami RAI 1 rádiónak. A miniszterelnök szerint a kormányok most már inkább készek megtenni a magukét és „elvégezni a házi feladatukat”.

Olaszország idén a vártnál nagyobb visszaesésre számíthat, és még jövőre is lejtőn lesz az ország gazdasága – jósolta ugyanakkor az olasz központi bank elnöke, Ignazio Visco a La Repubblica című lapban vasárnap megjelent nyilatkozatában.

A Moody's júliusban  megvonta Olaszországtól az elsőrendű A kategóriás adósminősítést az olasz gazdaság és az euróövezeti periféria egészének adósminőségi eróziójával és finanszírozási kockázataival indokolva a lépést. A leminősítés ellenére a tervezett összeg felső határának megfelelő, 3,5 milliárd euróért értékesített 3 éves kötvényt az olasz államkincstár csökkenő hozamok mellett – közölte még ugyanazon a napon az olasz gazdasági és pénzügyi minisztérium.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!