2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Külföld

Pásztor István újraválasztották a VMSZ elnökévé

Az elnöki tisztségre ő volt az egyetlen jelölt. A jelen lévő 330 küldött közül 224-en szavaztak, közülük 223-an támogatták Pásztor Istvánt.

  • Pásztor István újraválasztották a VMSZ elnökévé

Pásztor István először 2007 májusában választották meg a VMSZ élére, miután az addigi elnök, Kasza József bejelentette visszavonulását. A 63 éves politikusnak ez a negyedik pártelnöki mandátuma.

A politikus sikeresnek értékelte a párt utóbbi négy évét. Kijelentette, a VMSZ most erősebb, mint négy éve volt, kompakt, bizakodó, munkára kész és jól szervezett - fogalmazott a régi-új pártelnök. Köszönetet mondott a VMSZ partnereinek és szövetségeseinek, a Fidesz-KDNP-nek, a magyar kormánynak, a Szerb Haladó Pártnak és a szerb kormánynak.

Pásztor István a megválasztását követően a sajtónak elmondta: a következő négy év legfontosabb célkitűzése is az lesz, hogy magyarként lehessen megmaradni és boldogulni a szülőföldön.

Szerbia fejlődése is elemi érdeke a vajdasági magyarságnak, és az ország európai uniós csatlakozása is kiemelt helyen szerepel a célok között. Hangsúlyozta: az egyetemes magyar nemzet részeként a vajdasági magyarságnak is elemi érdeke az anyaország felemelkedése.

Mint mondta: a következő négy évben a célok megvalósítása érdekében közelebb kell menni az emberekhez, a családok szintjéről kell megfogalmazni a közösség érdekeit. Véleménye szerint Szerbia élhető ország, viszont minden korábbinál szorosabb közösségi összefogásra van szükség a lehetőségek kiaknázása érdekében.

A VMSZ doroszlói tisztújításán a 128 jelölt közül megválasztották a párt 50 fős tanácsának tagjait. A párt 21 tagú elnökségét és három alelnökét a tanács következő ülésén választják meg.

A 2011-es népszámlálási adatok szerint Szerbiában valamivel több mint 253 ezer magyar él, ami a lakosság 3,53 százalékát jelenti. A negyedmilliós magyarság az észak-szerbiai Vajdaságban él. A közgyűlésen elhangzott, hogy a VMSZ-nek már valamivel több mint 12 ezer tagja van.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!