2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Párizs a francia termékek bojkottjának leállítását kérte a muzulmán országoktól

Párizs a francia termékek bojkottjának leállítására kérte a muzulmán országokat. Miután Emmanuel Macron a középiskolai tanár lefejezését követően határozott fellépést hirdetett a radikális iszlám ellen, Franciaország a muszlim államok politikai támadásai célpontjává vált. Az aljazeera cikke szerint a bojkottban egyelőre Kuvait, Katar, a palesztin terület, Egyiptom, Algéria, Jordánia, Szaúd-Arábia és Törökország vesz részt. A francia elnök leszögezte: soha nem fognak meghátrálni és folytatják a fanatizmusok elleni küzdelmet. A pakisztáni kormányfő azzal vádolta meg Macront, hogy „megtámadta az iszlámot” és „bátorítja az iszlamofóbiát”.

  • Párizs a francia termékek bojkottjának leállítását kérte a muzulmán országoktól

Francia elnök ellen tüntettek Törökországban. A tiltakozók szerint Emmanuel Macron megsértette az összes muszlim embert.

Törökországban azért vonultak utcára, mert a francia államfő a középiskolai tanár lefejezését követően harcot hirdetett a radikális iszlám ellen és kiállt a Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrák és készítőik mellett.

A török elnök a hétvégén kemény szavakkal bírálta francia kollégáját.

Válaszul Párizs visszahívta török nagykövetét és bocsánat kérésre szólította fel Ankarát.

A pakisztáni kormányfő is kritizálta Macront. A miniszterelnök azzal vádolta meg Macront, hogy megtámadta az iszlámot és bátorítja az iszlamofóbiát.

Nemcsak az elnök, hanem egész Franciaország a muszlim államok célpontjává vált.

A szolidaritás jegyében minden francia terméket bojkottálunk

- ez a felirat olvasható az egyik jordán szupermarketben.

Az összes francia terméket letakarják majd eltávolítják a boltok polcairól.

Az Aljazeera cikke szerint a bojkottban egyelőre Kuvait, Katar, a palesztin terület, Egyiptom, Algéria, Jordánia, Szaúd-Arábia és Törökország vesz részt.

Párizs azt kérte, hogy vonják vissza a francia termékekre vonatkozó tilalmat.

Ugyanakkor az elnök közösségi oldalán azt írta:

soha, semmi nem fog minket meghátrálásra késztetni. Folytatjuk. Tiszteletben tartunk minden különbséget a béke szellemében.

A 47 éves Samuel Paty történelemtanárt, azért fejezte le egy csecsen terrorista október 16-án Párizs közelében, mert a szólásszabadságról tartott óráján Mohamed-karikatúrákat mutatott a diákoknak.

 

Őrizetbe vettek egy, a gyilkosságot dicsőítő csecsen férfit

A merénylet kapcsán őrizetbe vettek egy csecsen férfit Franciaországban, aki dicsőítette a kegyetlen tanárgyilkosságot. A 22 éves gyanúsított Bloisban található otthonában tartott házkutatás során késeket és fegyvereket találtak a nyomozók. A csecsen férfit egyszer már elítélték terrorcselekmény dicsőítése miatt 2017-ben. A gyanúsított a kihallgatásán tagadta, hogy radikális iszlamista lenne.

Franciaországban 2015 óta több mint 250 ember vesztette életét különböző iszlamista terrorcselekmények során.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!