2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Paraguayban ismét tüntettek a kormány járványkezelése miatti tiltakozásul

Ismét ezrek tüntettek Paraguay fővárosában a vezetés koronavírus-járvány kezelése miatti tiltakozásul, az emberek a kormány lemondását, valamint új választások kiírását követelték.

  • Paraguayban ismét tüntettek a kormány járványkezelése miatti tiltakozásul

Helyszíni beszámolók szerint ellentétben az előző, pénteki demonstrációval, ahol a demonstrálók a rendőrséggel is összecsaptak Asunción belvárosában, szombaton a tüntetést sikerült békés mederben tartani.

Bár a tüntetések a kormány járványkezelése miatti tiltakozásul kezdődtek pénteken nem sokkal az egészségügyi miniszter, Julio Mazzoleni lemondását követően, az EFE spanyol hírügynökség beszámolója szerint az emberek szombaton már a "soha többé diktatúrát!" mondatot skandálták.

Egy korábban felvett és szombaton közzétett beszédében Mario Abdo Benítez elnök bejelentette, elkötelezett a párbeszéd mellett, és meghallgatja a követeléseket. Mindeközben Juan Manuel Brunetti távközlési miniszter újságíróknak azt mondta, az elnök lemondásra szólította fel a minisztereket.

Paraguayból már több mint 165 ezer igazolt fertőzöttet jelentettek, a Covid-19 vírus okozta járványnak pedig csaknem 3300 regisztrált halálos áldozata van. Egészségügyi források szerint az ország kórházai kifogytak a vírus elleni gyógyszerekből, a vakcinálás pedig lassan halad: eddig csupán a lakosság 0,1 százalékát oltották be a Paraguayba februárban érkezett orosz Szputnyik V oltóanyaggal.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!