2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:45

Külföld

Paprikasprayt is bevetett a rendőrség az évfordulós tüntetésen Hongkongban

Ismét kényszerítő eszközt használt a rendőrség, hogy feloszlasson egy kisebb megmozdulást kedden Hongkongban; a gyülekezők egy egy évvel ezelőtti, erőszakkal elfojtott tüntetésről emlékeztek meg.

  • Paprikasprayt is bevetett a rendőrség az évfordulós tüntetésen Hongkongban

2019. július 21-én legalább 40, kormányellenes tiltakozó megsebesült Hongkongban, miután egy Kína-párti csoport botokkal rájuk támadt. Elemzők szerint ennek az eseménynek döntő jelentősége volt a Peking-párti hongkongi kormányzattal szembeni tüntetéssorozat kibontakozásában, mert a véres eseményről készült videofelvételek igen széles körben elterjedtek a közösségi oldalakon, növelve a rendőrséggel szembeni bizalmatlanságot és ellenszenvet Hongkongban.

Kedden, az évfordulón kisebb csoportok gyülekeztek Kína és Hongkong határán, a Sencseni-öböl partján fekvő Jüen Long városrészben. A rendőrség, miután hangszórokon figyelmeztette a résztvevőket, hogy illegálisan gyülekeznek, paprikasprayt vetett be, hogy szétoszlassa a tömeget. Több száz embert őrizetbe vettek.

A kínai kormány az elhúzódó hongkongi megmozdulásokra válaszul június végén elfogadta a nemzetbiztonsági törvényt, amely jelentősen növeli Peking beleszólását a különleges közigazgatási terület ügyeibe. A nyugati országok aggodalma szerint a törvény lehetővé teszi, hogy Kína csorbítsa a szabadságjogokat Hongkongban, és elhallgattassa azokat, akik szót emelnek az egykori brit gyarmat demokratikus berendezkedése mellett.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!