2023. 04. 01. Szombat Hugó napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

Paprikasprayt is bevetett a rendőrség az évfordulós tüntetésen Hongkongban

Ismét kényszerítő eszközt használt a rendőrség, hogy feloszlasson egy kisebb megmozdulást kedden Hongkongban; a gyülekezők egy egy évvel ezelőtti, erőszakkal elfojtott tüntetésről emlékeztek meg.

  • Paprikasprayt is bevetett a rendőrség az évfordulós tüntetésen Hongkongban

2019. július 21-én legalább 40, kormányellenes tiltakozó megsebesült Hongkongban, miután egy Kína-párti csoport botokkal rájuk támadt. Elemzők szerint ennek az eseménynek döntő jelentősége volt a Peking-párti hongkongi kormányzattal szembeni tüntetéssorozat kibontakozásában, mert a véres eseményről készült videofelvételek igen széles körben elterjedtek a közösségi oldalakon, növelve a rendőrséggel szembeni bizalmatlanságot és ellenszenvet Hongkongban.

Kedden, az évfordulón kisebb csoportok gyülekeztek Kína és Hongkong határán, a Sencseni-öböl partján fekvő Jüen Long városrészben. A rendőrség, miután hangszórokon figyelmeztette a résztvevőket, hogy illegálisan gyülekeznek, paprikasprayt vetett be, hogy szétoszlassa a tömeget. Több száz embert őrizetbe vettek.

A kínai kormány az elhúzódó hongkongi megmozdulásokra válaszul június végén elfogadta a nemzetbiztonsági törvényt, amely jelentősen növeli Peking beleszólását a különleges közigazgatási terület ügyeibe. A nyugati országok aggodalma szerint a törvény lehetővé teszi, hogy Kína csorbítsa a szabadságjogokat Hongkongban, és elhallgattassa azokat, akik szót emelnek az egykori brit gyarmat demokratikus berendezkedése mellett.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bartók Tavasz Nemzetközi Művészi Hetek a Müpában

Bartók Tavasz Nemzetközi Művészi Hetek a Müpában

Idén 3. alkalommal veszi kezdetét a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészi Hetek a Müpában. A fesztivál bepillantást enged Bartók Béla lenyűgöző életművébe, továbbá megjeleníti a zeneszerző szellemiségét, kreativitását. A program célja, hogy még vonzóbb célponttá tegye Magyarországot a nemzetközi kulturális turizmus számára.
Eljárást indított a rendőrség az eltűnt kisfiú ügyében

Eljárást indított a rendőrség az eltűnt kisfiú ügyében

Eljárást indított a rendőrség a hét elején eltűnt tolna-mözsi 6 éves fiú ügyében. Az autista gyermek hétfőn délután ment el otthonról, több mint ötszázan, rendőrök, polgárőrök, önkéntesek és a Terrorelhárítási Központ munkatársai keresték. Végül 24 óra elteltével a házuktól nagyjából 1 kilométerre lévő mezőgazdasági területen találták meg. Megfigyelésre kórházba szállították, ahonnan információink szerint már hazaengedték. A szülők felelősségét vizsgálják.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Elhagyta a kórházat Ferenc pápa

Elhagyta a kórházat Ferenc pápa

Háromnapos kórházi kezelése után hazaengedték a kórházból Ferenc pápát. A katolikus egyházfőt légúti fertőzéssel kezelték a Gemelli-klinikán, s mivel minden lelete negatív, ma haza is engedték.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!