2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Külföld

Palesztinpárti tüntetéseket tartottak több európai nagyvárosban a holokauszt emléknapján + videó

Zsidóellenes szlogenektől volt hangos több európai nagyváros a holokauszt emléknapján. Madridban ezrek követeltek gázai tűzszünetet. Számos olasz nagyvárosban pedig eldurvult a helyzet, miután a palesztin tüntetőkhöz szélsőjobboldali szervezetek is csatlakoztak és összecsaptak a rendőrökkel.

  • Palesztinpárti tüntetéseket tartottak több európai nagyvárosban a holokauszt emléknapján + videó

Ez nem egy háború, ez egy népirtás - skandálta a tömeg a spanyol fővárosban. Madrid utcáit több ezer tüntető lepte el a holokauszt emléknapján.

„Először is azonnali tűzszünetet követelünk. Másodszor is szeretnénk ha megoldódna a több mint 100 napja tartó helyzet Gázában. Valójában nem is egy 100 napos, hanem egy 70 éves problémát kellene ott megoldani" - mondta egy demonstráló.

Több olasz nagyvárosban a belügyminisztérium korábbi tiltása ellenére vonult utcára több palesztin diákszervezet.

A palesztinpárti Izrael-ellenes felvonulások Rómában és Milánóban erőszakos összecsapásokba torkolltak. A palesztin fiatalokhoz szélsőjobboldali szervezetek is csatlakoztak, a tüntetők petárdákkal és kövekkel dobálták meg a rendőröket. Végül senki sem sérült meg az órákig tartó akcióban.

Közben Lengyelország izraeli nagykövete egy második holokausztra figyelmeztetett az auschwitzi haláltábor felszabadulásának 79. évfordulóján.

„Reméltük, hogy a holokauszt leckét megtanultuk. Mégis ma, a holokauszt nemzetközi napján megdöbbentünk a zsidó állam elleni népirtás vádjain, miközben létünkért és a szabad világ biztonságáért küzdünk" - mondta Jacov Livne.

A nagykövet arra reagált, hogy a Dél-afrikai Köztársaság népirtás vádjával vitte Izraelt a Nemzetközi Bíróság elé.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb Biden került bajba

Újabb Biden került bajba

Az üzletemberként dolgozó James Bident a testvéréhez fűződő üzleti és pénzügyi kapcsolatairól kérdezték a képviselőház felügyeleti bizottságának tagjai.
Prőhle Gergely: Évek óta tart Németországban a migrációval kapcsolatos tipródás + videó

Prőhle Gergely: Évek óta tart Németországban a migrációval kapcsolatos tipródás + videó

Velkovics Vilmos vendége Prőhle Gergely, korábbi berlini nagykövet, az NKE intézet igazgatója volt, akivel többi között a következő témákat beszélték meg. A menedékkérők állami segélyezésének formájaként bevezetik Németországban a fizetési kártyát, a konzervatív ellenzék megtiltaná, hogy alkoholt és cigarettát lehessen vásárolni a kártyával, Komplett városrészeket vettek át a bevándorlók Berlinben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!