2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Pakisztánban megkezdődött az idei első gyermekbénulás elleni oltási kampány

Pakisztánban vasárnap megkezdődött az idei év első gyermekbénulás elleni oltási kampánya, amelyben 44,2 millió, ötévesnél fiatalabb gyermeket kívánnak beoltani.

  • Pakisztánban megkezdődött az idei első gyermekbénulás elleni oltási kampány

Pakisztán és Afganisztán a két egyedüli ország a világban, amelyben a gyermekbénulás továbbra is fenyegeti a gyermekek egészségét és jóllétét. A poliovírus okozta betegség a gyermekek idegrendszerét támadja meg, később bénuláshoz vezet.

Sabhaz Sarif miniszterelnök indította el az országos kampányt, több gyermeknek beadva a fővárosban, Iszlámábádban a betegség ellen védő cseppeket.

Tavaly húsz esetet jelentettek Észak-Vazirisztán törzsi területről, de a betegség terjedését máshol a védőoltás segítségével sikerült megelőzni - mondta Sarif.

A védőoltást 156 járásban mintegy 44 millió gyermeknek adják be: 22,54 milliónak Pandzsáb, 10,1 milliónak Szindh és 7,4 milliónak Hájber-Pantuhva tartományban.

Sarif kijelentette: kormánya más résztvevőkkel, így Bill Gates amerikai milliárdossal és az Egészségügyi Világszervezettel együtt hatékonyan járul hozzá a gyermekbénulás felszámolásához az ázsiai országban.

A miniszterelnök okleveleket adott át a gyermekbénulás ellen küzdő egészségügyieknek és nagyra becsülte az általuk hozott "felbecsülhetetlen áldozatokat".

Pakisztánban gyakran támadnak a gyermekbénulás ellen oltókra és rendőröket vezényeltek ki védelmükre. Aktivisták azt a hamis állítást híresztelik, hogy az oltási kampányok nyugati összeesküvések a gyermekek sterilizálására.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!