2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Pakisztán engedélyezte a Szputnyik V védőoltást, Dubajba lassan érkezik a Pfizer/BionTech oltóanyaga

A pakisztáni kormány engedélyezte sürgősségi felhasználásra a Szputnyik V orosz védőoltást, Dubajban pedig bejelentették, hogy a szállítások késlekedése miatt lassul az oltás a Pfizer/BioNTech vakcinával.

  • Pakisztán engedélyezte a Szputnyik V védőoltást, Dubajba lassan érkezik a Pfizer/BionTech oltóanyaga

A Dawn című angol nyelvű pakisztáni napilap azt írta, hogy a Szputnyik V már a harmadik koronavírus elleni védőoltás, amelyet engedélyeztek az országban.

Kedden a pakisztáni egészségügyi minisztérium közölte, hogy sürgősségi felhasználásra engedélyezte a Sinopharm kínai gyógyszergyár vakcináját. A hatóságok engedélyt adtak továbbá az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem által kifejlesztett vakcinára is.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem legfrissebb összesítése szerint Pakisztánban a járvány kezdete óta 532 ezer koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, és 11 295-en haltak bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe.

Az Egyesült Arab Emírségekhez tartozó Dubaj a hét végén jelentette be, hogy lassítják a Pfizer amerikai gyógyszergyár és német partnere, a BioNTech vakcinájával történő oltást a cég szállításainak késlekedése miatt. Dubaj december közepén kezdte meg az oltási kampányt, miután engedélyezték a Sinopharm és Pfizer/BioBTech vakcináját. A Pfizernek a késlekedő szállításokkal kapcsolatos múlt heti bejelentése aggodalmat váltott ki számos európai országban is.

Dubaj, amelynek a gazdasága nagyban függ az idegenforgalomtól, az elmúlt hónapokban jelentősen enyhített a járvány miatti korlátozásokon.

A fertőzöttek számának emelkedése miatt azonban a hatóságok csütörtökön bejelentették, hogy korlátoznak egyes szórakoztató tevékenységeket és elhalasztják a nem életmentő műtéteteket, hogy fogadni tudják a sürgős koronavírusos eseteket.

Az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb emírségéről nincsenek külön járványadatok, de az államszövetségben az év eleje óta megduplázódott a fertőzöttek száma, naponta mindegy 3500 új fertőzöttet jelentenek.

A koronavírus-világjárvány kezdete óta az Egyesült Arab Emírségekben 247 igazolt fertőzöttet regisztráltak, a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19-betegségbe 783 ember halt bele.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!