2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Otthonok is megsemmisültek az Ausztrália déli részén pusztító bozóttüzekben

Otthonok is megsemmisültek az Ausztrália déli részén lévő Victoria államban napok óta pusztító bozóttüzekben, a hatóságok pedig vasárnap arra figyelmeztettek, hogy a jövő héten további hőhullámokra lehet számítani.

  • Otthonok is megsemmisültek az Ausztrália déli részén pusztító bozóttüzekben

Jacinta Allen, Victoria kormányzója azt mondta, a lángok már hat otthont pusztítottak el, a katasztrófavédelem pedig több mint 15 bozóttűzről tud a környéken.

Allen elmondta, hogy a vészhelyzeti hatóságok vasárnap ismét összeülnek az ügyben, és hozzátette, hogy a jövő hét közepe felé vélhetően újabb nagy hőhullám érkezik a térségbe.

A héten már több mint kétezren menekültek el Victoria nyugati részéből az állam fővárosa, Melbourne felé. A lángokat mintegy 1000 tűzoltó több mint 50 légi járművel igyekszik oltani.

Bár az utóbbi két évben a hatóságok és a katasztrófavédelem többé-kevésbé sikeresen fékezték meg a tüzeket, a 2019-2020-as "fekete nyár" idején a bozóttüzek Törökország méretű területet pusztítottak el Ausztráliában és 33 ember, illetve hárommilliárd állat halálát okozták.

Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!