2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 00:10

Külföld

Ott sem volt, mégis beiktatták

Távollétében iktatták be Hugo Chávez venezuelai elnököt a hivatalába. A baloldali populista politikusnak ez a negyedik elnöki ciklusa. Több tízezren ünnepelték a fővárosban, az ünnepségen a nicaraguai és bolíviai elnök is jelen volt. Hugo Chávez eközben Kubában lábadozik, december 11-e óta nem jelent meg a nyilvánosság előtt.

Zenével és forradalmi szónoklatokkal ünnepelték a venezuelai elnök újraválasztását. Hugo Chávez negyedszer lett elnök, a saját beiktatásán viszont nem volt jelen. Egy kubai kórházban lábadozik egy rákkezelés és egy tüdőgyulladás után. A buli hangulatán ez se rontott.

Az ünnepséget már hetekkel korábban meghirdették és nem mondták le azután sem, hogy kiderült, Chávezolyan rossz állapotban van, hogy nem tud hazautazni. A parlament úgy döntött, mindenképp Chávez marad az elnök, akármeddig tart a kezelés. Az ellenzék hiába hivatkozik az alkotmányra, ami szerint új választást kell tartani, ha az elnök nem tudja megkezdeni a munkát.„Akik azzal vádaskodnak, hogy káosz, fejetlenség, anarchia van, azok nézzék meg az embereket, akik most kijöttek ide. Ezek az emberek Hugo Chávezt és Venezuelát ünneplik” – szónokolt Chavez szövetségese, a nicaraguai Daniel Ortega.

Közös barátjuk, Evo Morales bolíviai elnök is megjelent az ünnepségen. Hazájában, Bolíviában ráadásul több misét is tartottak Hugo Chávez gyógyulásáért.

Hugo Chávezt tavaly októberben 54 százalékkal nyert. December elején műtötték Kubában, azóta nem jelent meg a nyilvánosság előtt. Sok dél-amerikai blogger szerint Chavezből olyan kórházi elnök lesz, mint Fidel Castro volt évekig.


Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!