2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Fel a fejjel

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Ötezer euróért kiváltható a menekülttábor

Ötezer eurós kaucióval válthatják ki az illegális bevándorlók a menekülttárbort mostantól Olaszországban. A római kormány azok számára biztosítja ezt a lehetőséget, akik előreláthatóan nem kapnak menekültstátuszt, és kitoloncolják őket. Eközben Európában sokan a Dublini Egyezményt hibáztatják vagy épp arra hivatkoznak, miközben a mediterrán útvonalon áradnak az afrikaiak, Európa felé.

  • Ötezer euróért kiváltható a menekülttábor

Olasz kollégájával tárgyalt a német köztársasági elnök. Bár Róma és Berlin kapcsolata a migrációs krízis miatt feszültséggel terhelt, de úgy tűnt, hogy a két államfő egyeztetését követően sikerült megoldani a 2 ország közötti nézeteltéréseket.

A német külügyminiszter azonban ezt nem így látja. A tárcavezető azzal vádolta Olaszországot, hogy nem tartja be a Dublini Egyezményt.

Márpedig a mediterrán térségben tevékenykedő 22 hajóból 12 német zászló alatt menti a migránsokat. Az olasz köztársasági elnök szerint a Dublini Egyezményt ideje lenne felülvizsgálni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Új alap segíti a családokat

Új alap segíti a családokat

Eddigi családpolitikánkat a jövőben kiegészítjük egy olyan alappal, amely a testi, lelki és szellemi egészséget szolgálja, hiszen erre kell és lehet építkezni - mondta Hornung Ágnes vasárnap egy fővárosi rendezvényen.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: Sűrű nap Buenos Airesben + videó

Orbán Viktor: Sűrű nap Buenos Airesben + videó

Orbán Viktor Argentínába utazott pénteken, hogy ma részt vegyen Javier Milei új elnök beiktatásán. Orbán Viktor személyesen is gratulált Javier Mileinek a választási győzelemhez, és magyarországi hivatalos látogatásra hívta meg az új államfőt. Az alkalomból a magyar kormányfő egy videót is megosztott a közösségi oldalán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!