2021. 11. 29. Hétfő Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Hírek 11:00

Külföld

Öt emberéletet követelt az autóba rejtett pokolgép

Legalább öten életüket vesztették és több mint ötvenen megsebesültek hétfőn Kabulban egy autóba rejtett pokolgéppel elkövetett merényletben – közölték helyi tisztségviselők.

Vahidulláh Majar, a közegészségügyi minisztérium szóvivője a Twitteren megerősítette a sebesültek számát.

Nadzsib Danis belügyi szóvivő tájékoztatása szerint a robbantás a külföldiek által lakott, védfalakkal és rendőrségi ellenőrzőpontokkal biztosított lakónegyed közelében történt, Kabul kilences számú rendőrségi körzetében. Hozzátette: a támadást valószínűleg öngyilkos merénylő hajtotta végre.

Danis szerint az áldozatok többsége civil. Egyelőre nem tudni, hogy vannak-e köztük külföldiek.

Eddig egy terrorszervezet sem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként, ugyanakkor korábban a radikális iszlamista tálibok és az Iszlám Állam dzsihadistái is követtek el pokolgépes támadásokat a fővárosban.

Basír Mudzsahid rendőrségi szóvivő szerint a helyszínt lezárták, és teljes erővel keresik a feltételezett elkövetőket. Beszámolt arról is, hogy az autóba rejtett pokolgép robbanásától kidőlt a lakónegyed védő fala is a vámhivatal épületének közelében. A Hszinhua hírügynökség beszámolója szerint a fokozott biztonsági intézkedésekkel védett terület térségében található az afgán választási bizottság épülete is. A negyedben található több külföldi vállalat és segélyszervezet helyi központja is.

Októberben parlamenti választást tartottak Afganisztánban, a kabuli kormány ellen felkelést folytató tálibok számos támadást hajtottak végre választási célpontok, köztük a választási folyamatban részt vevő alkalmazottak, jelöltek és voksolók ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Francia-brit feszültség a migránsválság miatt

Franciaország nem hagyja magát zsarolni a britektől – közölte Gérald Darmanin francia belügyminiszter Calais-ban. 2021. november 29.

Nagy-Britannia összehívta a G7-ek egészségügyi minisztereit

Jelenleg Nagy-Britannia látja el a soros elnökséget a G7 csoportban. 2021. november 29.

Dél-Afrikai Orvosszövetség elnöke: Az omicron nem okoz súlyos covid-betegséget

Az omicron már több európai országban is megjelent. 2021. november 28.

Legfrisebb híreink

Édesanyja halálát hazudta a csaló

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!