2022. 05. 20. Péntek Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Hungary 2022 - Konzervatív Politikai Akció Konferencia

Következik:

Paláver 16:15

Külföld

Ostrom Washingtonban - kapcsoltuk társcsatornánk, a Newsmax amerikai hírtelevízió élő adását

A Donald Trump elnököt támogató washingtoni tüntetés néhány résztvevője megrohanta a kongresszusnak otthont adó Capitolium épületét. A Newsmax amerikai hírtelevízió élő adását kapcsoltuk a HírTV 22 órai Híróra című műsorában.

A demonstrálók a rendőrökkel csaptak össze, és voltak, akik be is jutottak az épületbe, amit a rendőrség ezután lezárt. A képviselőház és a szenátus ülését is fel kellett függeszteni, a hatóságok könnygázt is bevetettek a több száz tüntető ellen.

Donald Trump arra szólította fel híveit a Twitteren, hogy békésen tüntessenek.

Közben a The New York Times azt írta, Mike Pence-t és a többi törvényhozót is evakuálni kellett az épületből. Erről Nancy Pelosi, a demokrata többségű képviselőház elnöke is megosztott egy videót - írta a Magyar Nemzet.

Kevin McCarthy, a képviselőház republikánus vezetője a Fox Newsnak elmondta, hogy a rendőrségtől hallotta,

lövések dördültek a Capitolium épületében.

- számolt be a Fox News.  

A csatorna úgy tudja, egy lövöldözőt kivittek az épületből, de további részletek egyelőre nem ismretek. 

A BBC arról számolt be, hogy néhány tüntető betört a szenátusi terembe, felmászott a falak oldalára, miközben a rendőrség fegyvert rántott. 

Trump a Nemzeti Gárdát a Capitolium épületébe irányítja

Az elnök egyúttal újra a békét és erőszakellenességet kér. 

A hírek szerint a Nemzeti Gárda mintegy 1800 tagját mozgósították

Fosztogató tüntetők rongálták meg Pelosi házelnök irodáját

Az épületbe betört tüntetők szétverték Nancy Pelosi házelnök irodáját, asztalokat dobáltak és fényképeket zúztak le a falról.

A hírek szerint egy tüntetőt lelőttek

Az NBC hírcsatorna információi szerint egy tüntetőt lelőttek az ostrom során, amelyet Trump-szimpatizánsok indítottak a Capitolium ellen szerdán. Az információt állítólag több rendőr is megerősítette. A csatorna úgy tudja, eddig öt főt szállítottak kórházba - számolt be a PestiSrácok.

HírTV - MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!