2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Összeomlott egy szórakozóhely: halottak és élők is a romok alatt

Beszakadt egy szórakozóhely teteje Dél-Koreában. Az épületben egyetemi rendezvény volt, tízen meghaltak.

Katasztrófavédők és tűzoltók lapátolják a havat az összeomlott épület előtt. A tragédiát az utóbbi napokban leesett félméteres hó okozhatta. „Feltételezzük, hogy a tetőszerkezet középső része nem bírta el a nagy súlyt, és ezért omlott be” – vélekedett egy tűzoltó.

A rendőrség csak azután kezdi meg a vizsgálatot, hogy befejeződik a mentés. Szakértők szerint az épület biztonsági előírásai nem feleltek meg a szabályoknak. „Csak egy kijárat volt az épület hátsó részén. Mindenki ott próbált meg kijutni, de a tetőomlás olyan gyorsan történt, hogy amint robajt hallottunk, már a romok alatt voltunk” – mondta egy túlélő.


A mentést nehezíti, hogy az összedőlt épület ötszáz méteres magasságban van a hegyek között, ahova keskeny, és a hétfői havazás miatt csúszós út vezet. A mentőalakulatoknak több száz métert kell gyalogolniuk a helyszínig.

Az elsőévesek fogadását azért nem az egyetem területén tartották, mert a hallgatók ragaszkodtak a külső helyszínhez.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Április 17. és május 29. között országos road-showra indul a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Kavosz, amihez médipartnerként kapcsolódik a Világgazdság is. A Napi Aktuálisban arról kérdeztük Szajlai Csabát, a Figyelő és a Világgazdság főszerkesztőjét, hogy mi a témája ennek a beszélgetéssorzatnak. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!