2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Külföld

Összeomlott egy ház Marseille-ben

Legkevesebb öten megsérültek egy lakóház összeomlásakor a dél-franciaországi Marseille központjában szombat éjjel. A hatóságok azt gyanítják, hogy a ház robbanás miatt dőlt romba. A helyszínre érkezett belügyminiszter szerint többen a romok alatt rekedhettek.

  • Összeomlott egy ház Marseille-ben

Benoit Payan, a város polgármestere azt mondta: öt embert kellett kórházba szállítani súlyos sérülésekkel. "Fel kell készülnünk arra, hogy lesznek halálos áldozatok" - mondta, és hangsúlyozta, hogy a túlélők utáni kutatás abszolút elsőbbséget élvez.

A tűzoltóság közlése szerint fennáll annak a veszélye, hogy a szomszédos épület is összeomlik.

A robbanás okát egyelőre nem sikerült megállapítani, de sejteti azt, hogy többen erős gázszagot éreztek. A négyemeletes ház melletti két másik épület egyes részei szintén leomlottak. Médiajelentések szerint az öt személyi sérülés a szomszédos épületekben történt.

"Egyelőre nem tudjuk, hogy mi okozta a rendkívül nagy robbanást" - mondta vasárnap Gérald Darmanin belügyminiszter. Az épülettel kapcsolatban korábban nem merült fel probléma.

A belügyminiszter, aki vasárnap reggel utazott a helyszínre, elmondta, hogy négy-tíz ember lehet a romok alatt, de nem lehet tudni, mi lett a sorsuk. Elővigyázatosságból körülbelül 30 környező lakás lakóit evakuálták.

A mentést nehezítette, hogy a ház összedőlését követően tűz keletkezett a romok alatt. A tűzoltóknak úgy kell dolgozniuk, hogy ne veszélyeztessék az esetleges túlélők esélyeit - mondta Darmanin.

A polgármester arról is beszélt, hogy a keresőkutyák még nem akadtak a feltételesen a romok alatt lévők nyomára, de a tűz miatt egyelőre nem is tudnak közel jutni egyes helyekhez.

Emmanuel Macron francia elnök a Twitteren kifejezte együttérzését az érintettekkel és hozzátartozóikkal. Élisabeth Borne miniszterelnök szintén a Twitteren írt aggodalmáról és együttérzéséről.

 

Az éjszaka történt robbanás okát egyelőre nem sikerült megállapítani, de többen erős gázszagot éreztek.

Borítókép: illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!