2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Összehangolt intézkedések kellenek a járvány megfékezésére Európában

Összehangolt intézkedések kellenek a járvány megfékezésre - erről állapodott meg Szlovénia, Ausztria, Csehország és Szlovákia külügyminisztere. Mint fogalmaztak: céljuk, hogy elkerüljék a teljes karantént, ugyanakkor szerintük amennyire csak lehet, korlátozni kell azokat az összejöveteleket, amelyek veszélyt jelentenek.

  • Összehangolt intézkedések kellenek a járvány megfékezésére Európában

Csaknem háromezer új fertőzöttet regisztráltak Ukrajnában egyetlen nap alatt, súlyos beteg a kelet-ukrajnai Harkiv polgármestere is. A járvány kezdete óta megbetegedettek száma megközelítette a 160 ezret. Közben 53-an életüket vesztették. Kárpátalján eddig mintegy 8750 fertőzöttet azonosítottak.

A megyében is van már település, amely az ukrán szabályok alapján a vörös zónába tartozik. Az ukrán–magyar–szlovák hármashatárnál fekvő Csapon leállították a tömegközlekedést, bezárták az iskolákat, éttermeket, kávézókat, bevásárlóközpontokat és a boltokat is.

 

Románia ismét hosszabbított

Újabb 30 nappal hosszabbította meg az egészségügyi vészhelyzetet a román kormány keddtől. A kormányhatározat megtartja az eddigi korlátozásokat, ám ezeket kiegészítettek a szeptember 27-i önkormányzati választásokkal kapcsolatos előírásokkal. E szerint a voksolás alkalmával mindenkinek maszkot kell viselnie és kötelező lesz a kézfertőtlenítés is.

Továbbra is gyorsul a koronavírus-járvány terjedése Belgiumban. A napi esetszámok 51 százalékkal emelkedtek a megelőző egyhetes időszak adataihoz képest. A The Brussels Times című, angol nyelvű belga napilap szerint jelenleg 233 ezer olyan embernek kell karanténban tartózkodnia, akik a járvány szempontjából kockázatos besorolású országból érkeztek haza.

Franciaországban súlyos a helyzet

Súlyos a franciaországi helyzet. Szombaton 10 és fél ezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, és ez a szám csak hatezerre hétfőre.

Valamivel kedvezőbb adatok érkeznek Spanyolországból, ahol a napi esetszám 4700-ra csökkent.

A fertőzés ellen készülő orosz vakcina klinikai vizsgálatainak korai eredményeivel kapcsolatos kétségeinek adott hangot kutatók egy csoportja.

"Nagyon valószínűtlen" mintázatokat azonosítottak a tesztelések első és második szakaszának adataiban.

Az orosz kutatók válaszukban részletesen elmagyarázták a tesztek eredményeit. Közben az orosz egészségügyi miniszter bejelentette, a vakcinával beoltott önkéntesek 14 százalékánál egy-másfél napig tartó gyengeség, láz vagy izomfájdalom jelentkezett. Mihail Murasko a tüneteket előrelátható szövődménynek nevezte.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!