2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Külföld

Összecsaptak a rendőrökkel a tűzoltók Párizsban

Összecsaptak a tüntető tűzoltók a rendőrökkel Párizsban. A francia fővárosban több ezer tűzoltó vonult az utcákra, hogy munkakörülményeik javítását és veszélyességi pótlék növelését követeljék. A szakszervezetek azt mondják, az eredménytelen bértárgyalások után nem láttak más lehetőséget, mint a tömeges tiltakozás.

  • Összecsaptak a rendőrökkel a tűzoltók Párizsban

Ismét csatatérré változott a francia főváros. Ezúttal mintegy tízezer tűzoltó vonult végig sípokkal, szirénákkal és füstbombákkal Párizs utcáin, jobb munkakörülményeket és magasabb béreket követelve. A tüntetők egyenruhájukat viselve tiltakoztak az ellen, hogy a politika és a társadalom nem becsüli meg őket eléggé.

A felvonulók megpróbáltak áttörni egy biztonsági kordont, ekkor szabadult el a pokol. A rendőrség könnygázt, gumibotokat és vízágyúkat vetett be, a tüntetők pedig tűzálló egyenruhát viselve látványosan felgyújtották magukat. A tűzoltók egyik csoportja a párizsi körgyűrűn próbálta meg feltartóztatni a forgalmat az esti csúcsforgalomban. Közben a nemzetgyűlés előtt is megjelent néhány tüntető, akik itt is összecsaptak az épületet védő egyenruhásokkal.

Már októberben is utcára vonultak. Akkor fizetésemelést és az őket megillető nyugdíjilletékek garantálását követelték, akciójuk szintén összecsapáshoz vezetett de nem lett eredménye.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!