2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Országszerte légiriadót rendeltek el Ukrajnában

Nagyszabású orosz rakéta-támadás érte Ukrajna nyugati részét. A bombázás három halálos áldozatot követelt. Az orosz védelmi miniszter szerint Ukrajna katonai erőforrásai csaknem kimerültek. Közben az ukrán védelmi minisztérium orosz katonák meneküléséről tett közzé videót.

  • Országszerte légiriadót rendeltek el Ukrajnában

Kedd hajnalban nagyszabású orosz rakétatámadás érte a nyugat ukrajnai várost, országszerte légiriadót rendeltek el. Ukrajna észak-nyugati részét, a Volhíniai területet szintén bombázta a Föderáció. A támadásnak halálos áldozata is van. A térség határos Lengyelországgal. 

Közben az ukrán védelmi minisztérium orosz katonák meneküléséről tett közzé videót. A felvételeken jól látható, hogy a nyílt terepen futnak, miközben Kijev tüzérsége folyamatosan lövi őket. A videón az is látszik, hogy az ukránok a nemrég kapott kazettás bombákat is bevetik ellenük.

Az orosz védelmi miniszter ugyanakkor azt állítja: Ukrajna katonai erőforrásai csaknem kimerültek.

"A különleges hadművelet során az orosz hadsereg véget vetett a kollektív Nyugat dominanciájának a katonai szférában. Az ukrajnai háborúban nyilvánvalóvá vált, hogy a nyugati fegyverek, a NATO hadművelettervezési, csapatirányítási és kiképzési módszerei nem biztosíthatnak fölényt a harctéren" - jelentette ki Szergej Sojgu a Moszkvai Nemzetközi Biztonsági Konferencián.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!