2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Csernobil öröksége: a Zóna

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Országos légiriadó Ukrajnában, dróntámadást indítottak az oroszok

Drónokkal támadta az ukrán energia-infrastruktúrát az orosz hadsereg éjszaka, hatalmas pusztítást végeztek egy Dnyipro-menti üzemanyag-tárolónál. Eközben a Föderáció alakulatai már szinte teljesen elfoglalták Bahmutot, rövidesen teljesen kiszoríthatják a kijevi csapatokat a városból.

  • Országos légiriadó Ukrajnában, dróntámadást indítottak az oroszok

Toronyház magasságú lángokkal égett egy üzemanyag-raktár a Dnyipro folyó közelében az oroszok dróntámadását követően. Sajtóhírek szerint a létesítményben fegyvereket is tároltak az ukránok. A pusztításról készült felvételek alapján vélhetően a tárolók teljes tartalma a lángok martalékává vált.

Az országos szintű légiriadó így ismét késve érte Ukrajnát, a Föderáció dróntámadása ugyanis már lezajlott, mire Kijev kiadta a vészjelzést.

Bahmutnál pedig rövidesen lezárulhat az elhúzódó ostrom: bár Kijevi katonák ezrei áldozták fel magukat a város megtartásáért, már a nyugati hírszerzési információk is megerősítették, hogy a település többsége orosz kézen van. A Föderáció szinte minden fegyvernemmel támadja az ukrán állásokat.

Kijevben így rövidesen kénytelenek lehetnek meghozni a döntést arról, hogy feladják Bahmutot. A városért vívott harcokban mindkét hadsereg több mint tízezer katonát veszített.

Borítókép: Shutterstock

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az EU elfogadta az orosz energiaszektort is célzó 14. szankciós csomagot

Az EU elfogadta az orosz energiaszektort is célzó 14. szankciós csomagot

Az Európai Unió Külügyek Tanácsa az Ukrajna ellen folytatódó háborúra tekintettel elfogadta tizennegyedik szankciós csomagját, amely egyebek mellet az orosz pénzügyi és energiaszektorban, valamint a kereskedelem területén tevékenykedő orosz vállalatokat sújtja, és fellép a korlátozó intézkedések kijátszásával szemben.
Az erdélyi Szatmárnémetiben így zúgott a Ria-ria-Hungária + videó

Az erdélyi Szatmárnémetiben így zúgott a Ria-ria-Hungária + videó

A magyar labdarúgó-válogatott drámai mérkőzést vívott Skócia ellen vasárnap este és Csoboth Kevin 100. percben szerzett góljával 1-0-ra nyert. A sorsdöntő találat után többezren ünnepeltek az erdélyi Szatmárnémeti belvárosában, amit a gsp.ro sportportál tudósítója rögzített.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!