2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Oroszország megnyitotta a forgalmat a Kercsi-hídon, Putyin pedig betartotta az ígéretét

A híd felrobbantása után válaszcsapásul az orosz csapatok tíz megyében indítottak támadást, emiatt országszerte megszólaltak a szirénák Ukrajnában.

  • Oroszország megnyitotta a forgalmat a Kercsi-hídon, Putyin pedig betartotta az ígéretét

Kevesebb, mint 24 órával a Kercsi-hidat ért támadás után, az orosz hatóságok már meg is nyitották az átkelőt a forgalom előtt. Bár az átjárót nem állították helyre, egy rámpát raktak ki, ezen keresztül terelik az autósokat.

Az Orosz Nyomozóbizottság közlése szerint vasárnap éjjel az ukrán különleges szolgálatok drónokkal támadták meg a hidat. A robbanásban egy házaspár elhunyt, lányuk pedig súlyosan megsérült.

Oroszország terrortámadásnak nevezte a történteket. Vlagyimir Putyin elnök pedig leszögezte, meg fogják torolni.

Az orosz védelmi minisztérium beszámolója szerint az ukránok nem csak a Kercsi-hidat támadták. A Föderáció légvédelme 28 ukrán drónt semmisített meg a Krím fölött. Áldozatok nincsenek és anyagi károk sem keletkeztek.

Ezzel szemben, ahogy Vlagyimir Putyin ígérte, az oroszok határozottan reagáltak: Ukrajna-szerte megszólaltak a szirénák. Legalább tíz megyében indítottak támadást az orosz csapatok. Ukrán beszámolók szerint ezek nagy részét sikerült kivédeni és még a levegőben megsemmisítették a drónokat és egyéb lövedékeket, a lezuhanó törmelékek azonban komoly károkat okoztak lakóépületekben és az odesszai kikötőben is. Egy civil megsérült. Orosz beszámolók szerint több katonai létesítményt és lőszerraktárat is eltaláltak.

- A víz irányából jöhetett a Kercsi-híd elleni támadás, mert az elkövetők célja a pillér felrobbantása volt - mondta Horváth József a Napindítóban. A biztonságpolitikai szakember szerint ha sikerült volna a pillér megrongálása, akkor az egész hidat le kellett volna zárni, ami az orosz ellátási lánc számára hatalmas érvágás lett volna.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európa szellemi megszállása zajlik

Európa szellemi megszállása zajlik

Miért kellene elfogadnunk, hogy vallási jelképet és politikai üzenetet nem lehet a focipályákon viselni, ám a „szivárványzászló” ott lehet?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!