2024. 10. 07. Hétfő Amália napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Radar 23:45

Külföld

Oroszország légibombákat dobott Herszonra

Az orosz csapatok hétfő délelőtt irányított bombákat dobtak a dél-ukrajnai Herszon városára, aminek következtében az eddigi adatok szerint húszan sérültek meg - közölte Olekszandr Prokugyin, a megye kormányzója a Telegramon.

  • Oroszország légibombákat dobott Herszonra

A tisztségviselő közlése szerint a sérültek között van egy kétéves kisfiú és egy négyéves kislány is, mindkettőjüket robbanás okozta repeszsérülésekkel a lábukon kórházba szállították, az állapotuk stabil. Hozzátette, hogy Oroszország négy irányított bombát dobott a megyeszékhelyre.

Az orosz erők támadásokat hajtottak végre az éjjel és hétfő reggel a keleti országrészben lévő Donyeck, Szumi és Harkiv megyék ellen, a helyi lakosok közül többen megsérültek.

A Donyeck megyei ügyészi hivatal közlése szerint az orosz hadsereg irányított bombákkal légicsapást intézett a régióban lévő Kosztyantinyivka város ellen. Találat ért egy magánvállalatot, amelynek négy dolgozója sebesült meg.

Vadim Filaskin, Donyeck megyei kormányzó később arról tájékoztatott, hogy kora este az orosz erők Szlovjanszkot ágyúzták, legalább öten sebesültek meg a városban, köztük egy kétéves kislány.

Az északkelet-ukrajnai Szumi megyében drónokkal mértek csapást az orosz erők, aminek következtében három ember megsérült, köztük egy gyermek - közölte a katasztrófavédelmi szolgálat.

Oleh Szinyehubov, Harkiv megye kormányzója arról tájékoztatott, hogy az éjjel a régióját és a megyeszékhelyt, Harkiv várost ért orosz légibomba-támadásokban három helyi lakos sebesülést szenvedett.

Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere közölte hétfőn, hogy az ukrán légvédelem által lelőtt egyik orosz rakéta roncsai három fővárosi kerületben zuhantak le, ahol kisebb anyagi károkat okoztak, de személyi sérülés nem történt.

Az ukrán légierő jelentése szerint a légvédelem az éjjel 32 orosz csapásmérő drónt és két Kinzsal rakétát semmisített meg.

Az ukrán katonai hírszerzés honlapján arról számolt be, hogy csapást mértek az orosz balti flotta Alekszandr Obuhov nevét viselő aknaszedő hajójára. Hozzáfűzték, hogy a kalinyingrádi régióban lévő Baltyijszk városában állomásozó és harci szolgálatra készülő orosz hadihajó súlyosan megsérült: víz jutott a motorba.

Az ukrán vezérkar legfrissebb, hétfői összesítése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége hozzávetőleg megközelítette a 662 ezret, előző nap az ukrán erők megsemmisítettek egyebek mellett 14 orosz harckocsit, 64 tüzérségi és két légvédelmi fegyvert, valamint 65 drónt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megpróbálta elfoglalni a kurszki atomerőművet az ukrán hadsereg

Megpróbálta elfoglalni a kurszki atomerőművet az ukrán hadsereg

A kurszki atomerőmű elfoglalását és aláaknázását tervezte az ukrán hadsereg - jelentette ki Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) vezetője a FÁK-tagállamok biztonsági szervei és különleges szolgálatai vezetői tanácsának 55. asztanai ülésén. Beszédét hétfőn ismertették a szolgálat honlapján.
Most majd Brüsszel is megismerheti Magyar Péter igazi arcát + videó

Most majd Brüsszel is megismerheti Magyar Péter igazi arcát + videó

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője hétfőn arról számolt be közösségi oldalán, hogy az összes EP-képviselőt levélben és a lentebb látható videóval tájékoztatta „Magyar Péter mentelmi ügyéről, a botrányos viselkedéséről, és az általa elkövetett köztörvényes bűncselekményről”.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!