2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 22:50

Külföld

Oroszország ismét drónokkal támadta Ukrajnát + videó

Drónokkal és rakétákkal támadta ismét Ukrajnát Oroszország. Volodimir Zelenszkij elnök a hétvégén azt állította, hogy Moszkva iráni gyártmányú drónokat vetett be. Ukrajna idén több ezer nagy hatótávolságú drónt tervez gyártani, amelyek már Moszkvát és Szentpétervárt is elérhetik – erről az ukrán digitális fejlesztésért felelős miniszter beszélt.

  • Oroszország ismét drónokkal támadta Ukrajnát + videó

Drónokkal és rakétákkal támadták az oroszok Ukrajna több városát is a hétvégén.

Vasárnapi beszédében Volodimir Zelenszkij elnök azt mondta, hogy Kijev a légvédelmi kapacitás, valamint az elektronikus hadviselési rendszer fejlesztésén dolgozik.

Idén több ezer drón gyártása a terv. Nem tudom pontosan megmondani, hogy mennyi, mert ez már elég titkos információ. De azt mondom: nincs határ. Minél több finanszírozást kapunk, annál inkább tudunk többet előállítani a piacra. Ma körülbelül tíz olyan cég van a piacon, amelyek versenyezhetnek egymással, és olyan terméket állítanak elő, amely eléri a központi, mondjuk például a szentpétervári régiót vagy a a moszkvai régiót – mondta Mihajlo Fedorov, Ukrajna digitális fejlesztésért felelős minisztere.

Közben Ukrajna azt állítja, hogy mintegy 8000 ember van orosz fogságban a háború kitörése óta. Az emberek arra kérik a hatóságokat, hogy minél előbb tárgyaljanak az oroszokkal a túszok kiszabadításáról.

Számomra a legnehezebb végignézni, ahogy a gyerekünk apa nélkül nő fel. Tudom, hogy hiányzik neki a férfifigyelem, nagyon magányos, másképp viselkedik a férfiakkal, nem úgy, mint a nőkkel – hangsúlyozta az egyik hadifogoly felesége.

Az orosz-ukrán háborút nagyban befolyásolják az Elon Musk és az amerikai kormány által Ukrajnának biztosított Starlink műholdak. Az ukrán védelmi miniszert szerint az oroszok is ezeket használják. A Kreml tagadta, hogy bármilyen formában is használnák a Starlink-féle műholdas internetrendszert.

Ezek a Starlink-féle műholdak, azért fontosak a harcok szempontjából, mert nélkül gyakorlatilag vakon harcolnának a katonák a csatatéren.

Elon Musk, úgy reagált az X közösségi oldalán, hogy legjobb tudomása szerint egyetlen Starlinket sem adtak el sem közvetlenül, sem közvetve Oroszországnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!