2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Külföld

Orosz vadászgép tartóztatta fel a NATO egyik repülőjét

Egy orosz vadászgép veszélyes manőverekkel tartóztatott fel egy NATO-repülőt a Fekete-tenger nemzetközi légtérben. Az Atlanti Szövetség közbelépésére nem volt szükség, de minden lehetséges forgatókönyvre felkészültek. A részletekről Hermann Endre számolt be.

  • Orosz vadászgép tartóztatta fel a NATO egyik repülőjét

Az incidens még május 5-én történt a román légtér határától mintegy 60 kilométerre keletre, a Fekete-tenger fölött. A lengyel L410 utas és teherszállító repülőgép a Frontex keretében teljesített járőrszolgálatot, nemzetközi légtérben, amikor egy orosz Su-35 vadászgép rárepült. Az orosz gép többször agresszív és veszélyes manővereket hajtott végre a lengyel gép közelében, ami turbulenciát okozott. A lengyel gép magasságot vesztett és csaknem irányíthatatlanná vált.

A feszültség addig fokozódott, hogy a román és a spanyol légierő két-két harci repülőgépét is készenlétbe helyezték.

 A lengyel gép személyzetének végül sikerült megőriznie higgadtságát a kialakult helyzetben, így mintegy fél órával később sikeresen és biztonságban leszálltak a Fekete-tenger melletti kikötőváros, Konstanca, nemzetközi repülőterén. A gép fedélzetén tartózkodó személyzet tagjai közül az ijedtséget leszámítva senki sem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!