2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Orosz-ukrán háború: valaki megsértette Románia légterét

Újabb orosz gyártmányú drón darabjait találták meg Romániában, nem messze az ukrán határtól. A NATO főtitkár azt közölte, hogy az esetet nem tekinti a szövetség egyik tagállama elleni szándékos támadásnak. A védelmi szervezet újabb F16-os repülőket szállít Romániába.

  • Orosz-ukrán háború: valaki megsértette Románia légterét

Lelőtt orosz drón csapódott a lakóházak közé Kijevben. Az ukrán katonai közigazgatás azt állítja: a légvédelem minden robotrepülőt likvidált, egyik sem érte el célpontját.

A törmelékek több lakóépületet, gépjárművet, valamint trolibusz-kábeleket is megrongáltak. Vitalij Klicsko kijevi polgármester arról is beszámolt, hogy egy becsapódó drón tüzet okozott egy parkban. A támadás emberéletet nem követelt, azonban többen kórházba kerültek, egyikük azért mert az ijedségtől szívrohamot kapott.

Az ukrán hadsereg vasárnap reggel azt közölte: iráni gyártmányú öngyilkos drónokkal támadtak az oroszok, a főváros mellett vidéki célpontokat is, és hét Sahid drón át is jutott a légvédelmen.

Közben ismét orosz drónroncsot találtak Románia területén. A gyakran támadott ukrán Duna-parti kikötővel, Izmaillal szemben található Plauru település térségében bukkantak rá a robotrepülő darabjaira.

Klaus Iohannis elnök leszögezte: a nyomok arra utalnak, hogy megsértették légterüket. Ami amellett, hogy veszélyezteti állampolgárai biztonságát, NATO-tagországkánt számukra elfogadhatatlan is.

A román államfő telefonon egyeztetett NATO-főtitkárral. Jens Stoltenberg teljes szolidaritásáról biztosította partnerét, de hozzátette, semmi jele annak, hogy a NATO-t szándékos támadás érte, így nem is tett említést a védelmi szervezet alapszerződésének 5. cikkelyéről. Stoltenberg üdvözölte az Egyesült Államok azon döntését, hogy megemeli a Romániába telepített F-16-os vadászrepülők számát.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!