2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Zsuzsi asztala 03:00

Külföld

Örmények ezrei tüntettek Brüsszelben Azerbajdzsán ellen

Örmények ezrei tüntettek vasárnap Brüsszelben Azerbajdzsán ellen az azeri villámoffenzíva múlt heti győzelme és a hegyi-karabahi örmény szakadárok kapitulációja nyomán.

  • Örmények ezrei tüntettek Brüsszelben Azerbajdzsán ellen

A tüntetők azzal vádolták az Európai Uniót, hogy az azerbajdzsáni gázszállításokért cserébe szemet huny az örmények szenvedése felett. A transzparensek egyikén "Eladó 2000 év örmény civilizáció azeri gázért" felirat volt olvasható.

A belga fővárosban tartott megmozdulásra Európa különböző pontjairól érkeztek külföldön élő örmények.

A szervezők szerint tízezren mentek el a tüntetésre.

A tiltakozó akció résztvevői etnikai tisztogatással vádolták Azerbajdzsánt Hegyi-Karabahban. Felhívásukban nemzetközi és humanitárius jelenlétet szorgalmaztak Örményországban, illetve

Azerbajdzsán elleni szankciókat követeltek.

Nazeli Bagdaszárján, Nikol Pasinján örmény miniszterelnök szóvivője vasárnap közölte, hogy a mintegy 120 ezres Hegyi-Karabahból Örményországba kényszerből áttelepülők áradata az utóbbi 24 órában alábbhagyott, s a folyamat a végéhez közeledik.

"Az utolsók, akik még át akarnak költözni Örményországba, azt most teszik. Örményországba 100 514 kényszerből áttelepülő érkezett eddig. A legutóbbi adatokhoz képest ez minimális növekedést jelent" - fűzte hozzá.

Borítókép: illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Új lakossági állampapírokat bocsát ki a Magyar Állam 2024-ben – hangzott el a Pénzügyminisztérium és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) pénteki sajtótájékoztatóján, ahol ismertették az ország jövő évi finanszírozási tervét.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!